Απολύθηκε Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΣ λόγω διαρροής προσωπικών δεδομένων των αποδήμων

Απολύθηκε Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΣ λόγω διαρροής προσωπικών δεδομένων των αποδήμων

Υποστηρίζεται ότι η διαρροή συνέβη τον Μάιο του 2023.

Η αποστολή της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε επίσης την απομάκρυνση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, προκειμένου η κυβέρνηση να προσπαθήσει να “διασώσει” ό,τι μπορεί, κυρίως τη Νίκη Κεραμέως.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό το θέμα μέσω των emails, παράλληλα με την έρευνα του Υπουργείου Εξωτερικών, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός στον ΣΚΑΪ, το Μέγαρο Μαξίμου ανέλαβε την εξέτασή του.

Σύμφωνα με αυτό που ακούγεται, ή τουλάχιστον όσο υποστηρίζεται, η λίστα δόθηκε στην ευρωβουλευτή από συνεργάτη του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, μέσω του γραμματέα των Αποδήμων της ΝΔ, Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Η συγκεκριμένη διαρροή, όπως διατυπώνεται, δεν συνδέεται χρονικά με την πλατφόρμα εγγραφών στην επιστολική ψήφο και συνέβη τον Μάιο του 2023.

Δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός επιθυμεί το θέμα να κλείσει χωρίς επιπτώσεις, η κυρία Ασημακοπούλου αποφάσισε να αποσυρθεί από την κούρσα, ενώ ο κ. Σταυριανουδάκης παραιτήθηκε από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων.

Αναμένεται να ακολουθήσει το ίδιο και με τον κ. Νίκο Θεοδωρόπουλο.
Ουσιαστικά, και οι δύο αποχωρούν.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top