Υπουργείο Άμυνας της Σιγκαπούρης: "Αμερικανικά F-35 εντοπίζουν τις θέσεις των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων στην Ουκρανία"

Υπουργείο Άμυνας της Σιγκαπούρης: “Αμερικανικά F-35 εντοπίζουν τις θέσεις των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων στην Ουκρανία”

Ο ΥΠΑΜ της Σιγκαπούρης, Ng Eng Hen, επιβεβαίωσε τις πρόσφατες αναφορές περί πτήσεων αμερικανικών F-35 πάνω από την Ουκρανία και δήλωσε ότι ο στόχος αυτών των αποστολών είναι ο εντοπισμός των ακριβών θέσεων των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων.

Συγκεκριμένα ανέφερε: “Σε πρόσφατες επιχειρήσεις, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενεργοποίησαν τα F-35 τους για να εντοπίσουν την ανάπτυξη ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων εντός της Ουκρανίας. Οι πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν διανέμονται στη συνέχεια στα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ.”

Αυτή η αποκάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δημοσίων Συμβάσεων.

Καθώς πρόσφατα η Σιγκαπούρη αποφάσισε να ενισχύσει τις αμυντικές της ικανότητες με την προμήθεια οκτώ επιπλέον μαχητικών stealth F-35 από την Lockheed Martin.

Το ασιατικό έθνος έχει ήδη αποκτήσει 12 αμερικανικά μαχητικά stealth F-35 από το 2020.

Σε αντίθεση με τις υποθέσεις ορισμένων μέσων ενημέρωσης, που υποστηρίζουν ότι αυτή είναι η πρώτη επιβεβαίωση της χρήσης των F-35 για την υποστήριξη της Ουκρανίας, μια παρόμοια περίπτωση αναφέρθηκε τον περασμένο Απρίλιο βασιζόμενη στην παραδοχή ενός Αμερικανού πιλότου.

Επιβεβαίωσε ότι το F-35 που πιλοτάριζε χρησιμοποιήθηκε για τον εντοπισμό της θέσης ενός ρωσικού συστήματος S-300 που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας.

Η ανακοίνωση του Ng Eng Hen επιβεβαιώνει ότι τα F-35 χρησιμοποιούνται από τον Αμερικανικό Στρατό για επιτήρηση στην Ουκρανία, ενώ η διαδικτυακή πηγή του Στρατιωτικού Τμήματος της Σιγκαπούρης προσφέρει μια λεπτομερή εικόνα του αεροσκάφους.

Περιγράφεται ως μια “ραδιοηλεκτρονική ηλεκτρική σκούπα”, ένα προηγμένο εργαλείο που συλλέγει πληροφορίες με ζωηρές λεπτομέρειες.

Τα F-35 είναι εξοπλισμένα με το ραντάρ APG-81 AFAR, το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου AN/ASQ-239 και το ηλεκτροοπτικό σύστημα EOTS.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top