Αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Εντός της ημέρας ανακοινώνεται η αποχώρηση των Σκουρλέτη και Βούτση - Στη συνέχεια της εβδομάδας προβλέπεται η αποχώρηση των Τσακαλώτος και Πέρκα

Αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Εντός της ημέρας ανακοινώνεται η αποχώρηση των Σκουρλέτη και Βούτση – Στη συνέχεια της εβδομάδας προβλέπεται η αποχώρηση των Τσακαλώτος και Πέρκα

Σήμερα ανακοινώνεται η αποχώρηση των Πάνου Σκουρλέτη και Νίκου Βούτση από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες. Συγχρόνως, αναφέρεται πως ο Νίκος Φίλης πρόκειται να ενταχθεί στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ακολουθήσουν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η βουλευτής Πέτη Πέρκα στις αποχωρήσεις από το κόμμα.

Τα στελέχη της “Ομπρέλας” μετά από μακρά συνεδρίαση αποφασίζουν να παραστούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα ανακοινώσουν την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν, εξηγώντας τους λόγους πίσω από αυτή την απόφαση.

Η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου εκφράζει τη δέσμευσή της στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι απόψεις μέσα στη συνεδρίαση της “Ομπρέλας” χωρίζονται ως προς το πότε θα πρέπει να ανακοινωθεί η αποχώρηση, προτείνοντας ορισμένοι να γίνει στην Κεντρική Επιτροπή και άλλοι εντός της ημέρας.

Αναμένεται να διαμορφωθούν περαιτέρω εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ανακοινώσεις αυτές.

Το κείμενο-παρέμβαση που υπογράφουν 1.300 μέλη και στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ αντανακλά μια βαθιά αντίθεση προς την πορεία και τις εξελίξεις του κόμματος. Το κείμενο, το οποίο φέρει τις υπογραφές περίπου 1.300 μελών, αποτελεί δήλωση αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στα πλαίσια αυτού, εκφράζεται αντίθεση προς την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικότερα προς τη στρατηγική της “μετάλλαξης,” καθώς και προς την οπερετική διαδικασία εκλογής προέδρου, που χαρακτηρίζεται ως ολοκληρωτική μετάλλαξη του κόμματος σε έναν απολίτικο σχηματισμό. Το κείμενο επισημαίνει την αντίθεση του προς την ηγετική ομάδα που περιβάλλει τον Στέφανο Κασσελάκη, κατηγορώντας τη για την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε απολίτικο σχηματισμό.

Επίσης, το κείμενο καταγγέλλει τη διαδικασία εκλογής προέδρου και εκφράζει ανησυχίες για την κατεύθυνση που έχει πάρει το κόμμα. Οι υπογράφοντες αναζητούν τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού χώρου που θα αντιπροσωπεύει τις αξίες και τις ιδέες της Αριστεράς.

Τα μέλη που υπογράφουν το κείμενο περιλαμβάνουν στελέχη της “Ομπρέλας” και άλλους εσωκομματικούς αντιφρονούντες, μεταξύ των οποίων είναι πρώην υπουργοί και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Αναδεικνύεται η διαίρεση μέσα στο κόμμα, με τους υπογράφοντες να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την πολιτική της ηγεσίας και την επιθυμία τους για μια νέα πολιτική προσέγγιση που θα ανταποκρίνεται στις ιδέες της Αριστεράς.

Το κείμενο υπογράφουν τα 9 μέλη της «Ομπρέλας» που μετέχουν στην Πολιτική Γραμματεία: Αννέτα Καββαδία, Έφη Καλαμαρά, Κατερίνα Κνήτου, Πάνος Λάμπρου, Χάρις Ματσούκα, Ανδρέας Ξανθός, Πάνος Σκουρλέτης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Φίλης.

Επίσης υπογράφουν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, οι πρώην υπουργοί και μέλη της Κ.Ε. Δημήτρης Βίτσας και Θοδωρής Δρίτσας, καθώς και σειρά στελεχών και μελών της συγκεκριμένης εσωκομματικής τάσης, όπως οι Κώστας Αθανασίου, Όλγα Αθανίτου, Κύρκος Δοξιάδης, Βασιλική Κατριβάνου, Παύλος Κλαυδιανός, Ερμίνα Κυπριανίδου, Μακρίνα Βιόλα-Κώστη, Τάκης Μαστρογιαννόπουλος, Όλγα Μπαλαούρα, Μάκης Μπαλαούρας, Γιάννης Μπασκόζος, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Αγγέλικα Σαπουνά, κ.ά. Σημειώνεται πως από βουλευτές υπογράφει μόνο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ βουλευτές όπως η Πέτη Πέρκα και η Μερόπη Τζούφη που θεωρούνται ότι είναι προσκείμενες στην «Ομπρέλα» δεν έχουν υπογράψει.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top