Ε. Μακρόν: Μόνο το Κίεβο και η Οδησσός είναι «Κόκκινες Γραμμές» - Οι Ρώσοι Επιτρέπεται να Καταλάβουν Όλα τα Άλλα

Ε. Μακρόν: Μόνο το Κίεβο και η Οδησσός είναι «Κόκκινες Γραμμές» – Οι Ρώσοι Επιτρέπεται να Καταλάβουν Όλα τα Άλλα

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ορίζει ως “κόκκινη γραμμή” την αποστολή γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία σε περίπτωση προσπάθειας κατάληψης από τους Ρώσους του Κιέβου ή της Οδησσού!

Δηλαδή, τα υπόλοιπα εδάφη οι Ρώσοι μπορούν να τα καταλάβουν ελεύθερα! Και φυσικά πρώτα απ’ όλα το ρωσόφωνο Χάρκοβο.

Ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γαλλίας, Fabien Roussel, δήλωσε ευθέως ότι ο Μακρόν και ο πρωθυπουργός του “το έχουν χάσει”, δηλαδή διανοητικά δεν “πάνε καλά”.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τους αρχηγούς των κομμάτων της γαλλικής αντιπολίτευσης, ο Μακρόν επανέλαβε πως η Γαλλία θα κάνει ό,τι χρειάζεται “χωρίς όρια” και “χωρίς κόκκινες γραμμές” για να στηρίξει την Ουκρανία, ενώ ακόμα και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, διαβεβαίωσε ότι δεν θα συμμετέχουν Αμερικανοί στρατιώτες σε πιθανό πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Μακρόν φαίνεται να θέλει πάση θυσία να εμπλέξει τη Γαλλία και όλη την Ευρώπη σε πόλεμο με μία πυρηνική υπερδύναμη.

Ακόμα και οι ηγέτες όλων των γαλλικών κομμάτων αρνήθηκαν να υποστηρίξουν την παράλογη αυτή σκέψη του Μακρόν για αποστολή γαλλικών στρατευμάτων.

Ο Μακρόν, στη συνάντησή του με την αντιπολίτευση, φαίνεται ότι αποκάλυψε το σχέδιο, παρά το γεγονός ότι δεν είναι πραγματοποιήσιμο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας L’Indépendant, ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γαλλίας, Fabien Roussel, αποκάλυψε ότι ο Μακρόν είπε ότι θα σταλούν γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις στο ουκρανικό έδαφος εάν υπάρξει προσπάθεια κατάληψης της Οδησσού ή του Κιέβου από τη Ρωσία.

Οι ηγέτες όλων των γαλλικών κομμάτων αρνήθηκαν να υποστηρίξουν την παράλογη αυτή σκέψη του Εμανουέλ Μακρόν για αποστολή γαλλικών στρατευμάτων.

Ο Γάλλος πρόεδρος αποφάσισε να έχει συνομιλίες με την αντιπολίτευση πριν από την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο σχετικά με τη συμφωνία ασφαλείας που συνήφθη πρόσφατα με την Ουκρανία.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top