Μόσχα: Τα Νέα Σύνορα με την Ουκρανία - Η Μόνιμη Στάση της Ρωσίας

Μόσχα: Τα Νέα Σύνορα με την Ουκρανία – Η Μόνιμη Στάση της Ρωσίας

Ο Ρώσος πρώην πρόεδρος και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, παρουσίασε τα νέα σύνορα της Ρωσίας σε μια τηλεοπτική διακήρυξη μέσω της ρωσικής τηλεόρασης.

Ο Μεντβέντεφ, μιλώντας για την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, παρουσίασε έναν χάρτη όπου η Ρωσία ανακοινώνει τις απαιτήσεις της για τα νέα της σύνορα με την Ουκρανία.

Στη δήλωσή του, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας δήλωσε: «Δεν θα σταματήσουμε παρά μόνο όταν φτάσουμε εδώ».

Στον χάρτη, φαίνεται ότι η Ρωσία αφήνει εκτός του ρωσικού έδαφους το Κίεβο, αλλά περιλαμβάνει όλη την περιοχή από την Οδησσό στα νότια έως το Τσέρνιγκοφ στα βόρεια, συμπεριλαμβανομένου και του Χαρκόβου.

Μετά τη δημοσίευση αυτού του χάρτη από τη Μόσχα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αντέδρασε, θέτοντας την Οδησσό εντός των «κόκκινων γραμμών», ενώ έθεσε επίσης το Κίεβο ως «κόκκινη γραμμή», την οποία όμως η Ρωσία δεν διεκδικεί.

Κατά τη διάρκεια μιας συνάντησής του με τους αρχηγούς των κομμάτων της γαλλικής αντιπολίτευσης, ο Μακρόν επανέλαβε ότι η Γαλλία θα κάνει «ό,τι χρειάζεται χωρίς όρια» και «χωρίς κόκκινες γραμμές» για να στηρίξει την Ουκρανία.

Στη συνάντησή του με την αντιπολίτευση, ο Μακρόν φαίνεται να αποκάλυψε το σχέδιο, παρά το γεγονός ότι δεν είναι εφικτό.

Σύμφωνα με έκθεση της γαλλικής εφημερίδας L’Indépendant, ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γαλλίας, Φαμπιάν Ρουσέλ, αποκάλυψε ότι ο Μακρόν δήλωσε ότι θα σταλούν γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις στο ουκρανικό έδαφος σε περίπτωση προσπάθειας κατάληψης της Οδησσού ή του Κιέβου από τη Ρωσία.

Με βάση τα παραπάνω, εάν ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για ειρήνη στην ανατολική Ουκρανία, η Οδησσός φαίνεται να θα είναι αντικείμενο έντονων διαφωνιών μεταξύ των εμπλεκομένων.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top