Ε.Στυλιανίδης για το γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών: «Δεν θα απέχω – Θα καταψηφίσω»

Ε.Στυλιανίδης για το γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών: «Δεν θα απέχω – Θα καταψηφίσω»

«Τα παιδιά θέλουν μαμά και μπαμπά»

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής και πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, κατέθεσε σαφώς τη θέση που θα υιοθετήσει κατά την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων ζευγαριών στη Βουλή. Με δηλώσεις του, επεσήμανε ότι δεν θα απέχει από την ψηφοφορία, αλλά αντίθετα θα εκφράσει τη δυναμική του αντίθεση ψηφίζοντας κατά του νομοσχεδίου. «Δεν θα απέχω. Θα καταψηφίσω».

Η στάση του Στυλιανίδη αντανακλά τη θέση ορισμένων μελών της ΝΔ, που διατηρούν επιφυλάξεις ή αντίθεση έναντι της νομιμοποίησης του γάμου για ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Η επικείμενη ψηφοφορία σχετικά με το θέμα αναμένεται να προκαλέσει έντονες συζητήσεις και διχασμούς στο πολιτικό σκηνικό, ενώ η αντίδραση του Στυλιανίδη αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα των διαφορετικών απόψεων που υπάρχουν εντός των κομμάτων σχετικά με τα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας.

Για το ζήτημα της τεκνοθεσίας τόνισε:

«Η έννοια του γάμου συμπεριλαμβάνει την τεκνοθεσία και είναι θέμα χρόνου τα ελληνικά δικαστήρια να αναγνωρίσουν την τεκνοθεσία. Να λύσουμε τα πρακτικά ζητήματα με νομοθετικές παρεμβάσεις μέσα από το σύμφωνο συμβίωσης. Τα παιδιά θέλουν μαμά και μπαμπά. Δεν πρέπει να διαταράξουμε τον αξιακό κώδικα της ελληνικής κοινωνίας».

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top