Εκρηκτικές δηλώσεις του Elon Musk για τις χρηματοπιστωτικές αγορές, τους παθητικούς επενδυτές και την πλατφόρμα Χ

Εκρηκτικές δηλώσεις του Elon Musk για τις χρηματοπιστωτικές αγορές, τους παθητικούς επενδυτές και την πλατφόρμα Χ

Ο Elon Musk εξέφρασε και πάλι την ανησυχία του για την κατάσταση στις χρηματοπιστωτικές αγορές των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με την Cathie Wood της ARK Investment Management. Ο ιδρυτής της Tesla εξέφρασε δυσαρέσκεια για το υψηλό ρυθμιστικό βάρος που αντιμετωπίζουν οι εισηγμένες εταιρείες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς και την πίεση από τους μετόχους που περιορίζει την αποτελεσματικότητα. Τονίζει επίσης ότι οι παθητικές επενδύσεις ενθαρρύνουν την αστάθεια. Ο Musk έχει εκφράσει και προηγουμένως ανησυχίες για τους συμβιβασμούς που απαιτούνται από τις δημόσιες αγορές.

Ο δισεκατομμυριούχος της Tesla έχει εμπλακεί σε διαμάχες με ρυθμιστικές αρχές και έχει αναφερθεί αρνητικά για τους νόμους τίτλων στις ΗΠΑ. Εκφράζει την ελπίδα να μετατρέψει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X σε έναν “γιγαντιαίο εγκέφαλο” και να τη μεταλλάξει σε οικονομική πλατφόρμα. Παρατηρεί επίσης ότι οι παθητικές επενδύσεις έχουν στρεβλώσει τις τιμές των μετοχών και καταλήγουν να ανταμείβουν άνισα εταιρείες.

Ο Musk έχει θίξει το θέμα των παθητικών επενδύσεων και της υψηλής ρύθμισης στις ΗΠΑ προηγουμένως, και η πρόσφατη του συζήτηση με την Wood αναδεικνύει τις ανησυχίες του για τον τρόπο λειτουργίας των χρηματοπιστωτικών αγορών και την επίδραση των παθητικών επενδύσεων σε αυτές.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top