Επίθεση ρομπότ της Tesla σε μηχανικό μέσα στο εργοστάσιο - Πάτησαν το κουμπί SOS

Επίθεση ρομπότ της Tesla σε μηχανικό μέσα στο εργοστάσιο – Πάτησαν το κουμπί SOS

Στο εργοστάσιο της Tesla κοντά στο Austin, ένας μηχανικός έπεσε θύμα επίθεσης από ένα ρομπότ κατά τη διάρκεια μιας δυσλειτουργίας. Δύο μάρτυρες παρακολούθησαν εκστασιασμένοι την αιματηρή επίθεση, καθώς το ρομπότ που σχεδιάστηκε για τη μετακίνηση εξαρτημάτων αυτοκινήτου από αλουμίνιο επιτέθηκε στον συνάδελφό του.

Το ρομπότ καρφώθηκε στην πλάτη και το χέρι του μηχανικού, με αποτέλεσμα τον χώρο να γεμίσει αίμα. Η περίσταση αποκαλύφθηκε μέσω μιας αναφοράς τραυματισμού του 2021 που υποβλήθηκε στην κομητεία Travis και στις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές.

Παρά το γεγονός ότι δεν αναφέρθηκαν άλλοι τραυματισμοί που σχετίζονται με ρομπότ στο εργοστάσιο της Tesla το 2021 ή το 2022, η περίπτωση αναδεικνύει τους κινδύνους των αυτοματοποιημένων ρομπότ στους χώρους εργασίας.

Οι ανησυχίες για τους κινδύνους από τη χρήση ρομπότ στην εργασία αυξάνονται, καθώς αναφορές για τραυματισμούς λόγω ρομποτικών συναδέλφων έχουν προκαλέσει ανησυχίες σε σχέση με την ταχεία ενσωμάτωση της νέας τεχνολογίας.

Σημειώνεται ότι ο μηχανικός δεν χρειάστηκε άδεια από την εργασία του μετά την επίθεση, παρά τις εντατικές συζητήσεις για τον αριθμό των τραυματισμών στο εργοστάσιο της Tesla Giga Texas.

Δικηγόρος που εκπροσωπεί τους συμβασιούχους εργαζόμενους της Tesla Giga Texas δήλωσε στην DailyMail ότι με βάση τις συνομιλίες της με εργαζόμενους, ο αριθμός των τραυματισμών στο εργαστάσιο υποδηλώνεται.

«Είχαμε πολλούς εργάτες που τραυματίστηκαν», σημειώνει η δικηγόρος Hannah Alexander, και «έναν εργαζόμενο που πέθανε».

«Οι τραυματισμοί και ο θάνατός του δεν περιλαμβάνονται σε αυτές τις αναφορές που η Tesla υποβάλλει στην κομητεία προκειμένου να έχει φορολογικά κίνητρα».

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top