Ο Β. Σόιμπλε «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών

Ο Β. Σόιμπλε «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών

Χαρακτηρίστηκε για την σκληρή οικονομική πολιτική του έναντι της Ελλάδας και την επιβολή εξοντωτικών μνημονίων στον ελληνικό λαό.

Στις 26 Δεκεμβρίου, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και επικεφαλής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, άφησε την τελευταία του πνοή στα 81 του χρόνια. Σόιμπλε ήταν επιφανής πολιτικός που διακρίθηκε για τη σκληρή οικονομική πολιτική που επέβαλε κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Η πολιτική του Σόιμπλε συνδέεται στενά με τα μνημόνια που επηρέασαν αρνητικά την οικονομία της Ελλάδας, οδηγώντας εκατομμύρια Έλληνες στην απόγνωση. Ο θάνατός του σηματοδοτεί το τέλος ενός εποχής όπου οικονομικές αποφάσεις είχαν επιπτώσεις σε εκτεταμένη κλίμακα σε όλη την Ευρώπη.

Γεννημένος το 1942, ο Σόιμπλε υπηρέτησε ως Υπουργός Εσωτερικών και Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ενώ ήταν επίσης πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Βουλής. Η πολιτική του στα χρόνια που κυβέρνησε είχε σημαντικές επιπτώσεις στην εξέλιξη της γερμανικής και ευρωπαϊκής οικονομίας.

Το όνομά του θα μείνει συνδεδεμένο με τα γεγονότα και τις αποφάσεις που επηρέασαν την Ευρώπη κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 και ’90, καθώς και με την εποχή των μνημονίων που σημάδεψαν την πορεία της Ελλάδας.

Παρά τις διαφορετικές απόψεις για την πολιτική του, η ζωή και το έργο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποτελούν μέρος της ιστορίας της σύγχρονης Ευρώπης.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top