Δόμνα Μιχαηλίδου: Επιτροπή Δεοντολογίας για Εκπαιδευτικούς που Παραμελούν Περιστατικά Σχολικής Βίας

Δόμνα Μιχαηλίδου: Επιτροπή Δεοντολογίας για Εκπαιδευτικούς που Παραμελούν Περιστατικά Σχολικής Βίας

Στην εκπομπή “Αταίριαστοι” στον ΣΚΑΪ, η Υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου, απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με περιστατικά σχολικής βίας. Ερωτηθείσα για ένα περιστατικό όπου ένας μαθητής στο Δημοτικό κατέβασε το παντελόνι ενός συμμαθητή του, η Υφυπουργός επισημαίνει ότι μέρος της καθημερινής της εργασίας είναι η επικύρωση των εισηγήσεων για περιστατικά αυτού του είδους. Αναφέρει ότι η ύπαρξη 180.000 εκπαιδευτικών στη χώρα δημιουργεί έναν μεγάλο όγκο καταγγελιών, ενώ επιβεβαιώνει πως κάθε περίπτωση υπόκειται σε Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) και αντίστοιχες ποινές.

Σχετικά με τον ρόλο των εκπαιδευτικών, ερωτηθείσα αν φέρουν ευθύνη για τα σχολικά περιστατικά, η κα Μιχαηλίδου αναφέρει πως η προσπάθεια εκπαίδευσης και η αναγνώριση των περιστατικών είναι συνεχής, αναφέροντας την προσπάθεια κατάρτισης 4.000 Νηπιαγωγών για την ανίχνευση σημάδιων κακοποίησης. Ωστόσο, αναγνωρίζει πως υπάρχει ανησυχία για την ανεπαρκή αντίδραση των εκπαιδευτικών και ότι περιστατικά χάνονται, προσθέτοντας πως η χρήση της πλατφόρμας καταγγελιών μπορεί να συμβάλει στο να “σπάσει περισσότερο η σιωπή”.

Τέλος, η Υφυπουργός αναφέρεται στην αναγκαιότητα καταγραφής των περιστατικών σχολικής βίας, επισημαίνοντας ότι η πλατφόρμα και ο Σύμβουλος Σχολικής Ζωής αποτελούν σημαντικά μέσα για την αντιμετώπισή τους.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top