Η Εορτή του Αγίου Λαυρέντιου: Ποιος ήταν ο Αγιος που Τιμάται Σήμερα;

Η Εορτή του Αγίου Λαυρέντιου: Ποιος ήταν ο Άγιος που Τιμάται Σήμερα;

Σήμερα, στις 7 Μαρτίου, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Λαυρεντίου, του ιδρυτή της Ιεράς Μονής Φανερωμένης στη Σαλαμίνα.

Ο Όσιος Λαυρέντιος γεννήθηκε στα Μέγαρα της Αττικής κατά το πρώτο μισό του 17ου αιώνα, από γονείς απλοϊκούς, τον Δημήτριο και την Κυριακή, οι οποίοι ήταν ευλαβείς ορθόδοξοι χριστιανοί.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Λάμπρος Κανέλλος. Όταν έφτασε στην ενηλικίωση, παντρεύτηκε τη Βασίλω και απέκτησε δύο γιους, τον Ιωάννη και τον Δημήτριο. Με την οικογένειά του ζούσε μια ευσεβή και απλή ζωή, παρά τις δύσκολες συνθήκες της τουρκοκρατίας.

Παρότρυνση από την Υπεραγία Θεοτόκο να οικοδομήσει μια εκκλησία στη Σαλαμίνα έκανε τον Άγιο Λαυρέντιο να αφήσει το επάγγελμα του αγρότη και να γίνει οικοδόμος. Η εκκλησία αυτή έγινε η Ιερά Μονή Φανερωμένης, που αργότερα τον ανέδειξε σε ηγούμενο.

Η ζωή του Αγίου Λαυρεντίου ήταν ενάρετη και πνευματικά πλούσια, γεμάτη με προσευχή και θαυματουργικά περιστατικά. Οι περισσότερες από αυτές τις αναφορές συγκεντρώνονται στην Ιερά Μονή Φανερωμένης στη Σαλαμίνα, όπου και έζησε και εργάστηκε.

Τον Άγιο Λαυρέντιο τιμά σήμερα η Εκκλησία και η μνήμη του διατηρείται ζωντανή στην περιοχή της Σαλαμίνας, όπου η Ιερά Μονή Φανερωμένης συνεχίζει να λειτουργεί και να είναι κέντρο πνευματικής αναζήτησης και προσευχής.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top