Η γέφυρα στη Βαλτιμόρη κατέρρευσε με υπαιτιότητα του Ουκρανού καπετάνιου. Η «Απάντηση» για τη γέφυρα της Κριμαίας δεν άργησε

Η γέφυρα στη Βαλτιμόρη κατέρρευσε με υπαιτιότητα του Ουκρανού καπετάνιου. Η «Απάντηση» για τη γέφυρα της Κριμαίας δεν άργησε

Στην πόλη της Βαλτιμόρης κατέρρευσε γέφυρα. Σύμφωνα με δημοσιογράφους, εκείνη την ώρα υπήρχαν αυτοκίνητα. Οι υπηρεσίες διάσωσης έχουν ήδη φτάσει στο σημείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από τη Σιγκαπούρη προσέκρουσε στη γέφυρα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται για μεγάλες απώλειες

Μεγάλο σκάφος προσέκρουσε σε γέφυρα που ένωνε τη βόρεια και νότια λωρίδα του διακρατικού αυτοκινητόδρομου 695. Το πλοίο πήρε φωτιά, και στη συνέχεια βυθίστηκε, η γέφυρα κατέρρευσε, με αποτέλεσμα πολλά οχήματα να πέσουν στο ποτάμι. Αυτό αναφέρει η Express.

Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε, μπορείτε να δείτε ότι πολλά ανοίγματα μιας μεγάλης γέφυρας πέφτουν στο νερό. Σύμφωνα με δημοσιογράφους, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης προετοιμάζονται για το περιστατικό με μαζικά θύματα. Αρκετοί άνθρωποι έχουν ήδη χαθεί.

Σημειώνεται ότι η γέφυρα έχει πάρει το όνομα του δικηγόρου και συγγραφέα του εθνικού ύμνου των Ηνωμένων Πολιτειών Φράνσις Σκοτ Κι. Σύμφωνα με το Fox News, όλες οι λωρίδες ήταν κλειστές.

Τα ίχνη οδηγούν ξανά στην Ουκρανία

Η Balal Balticshipping ανέφερε ότι ο καπετάνιος του πλοίου Dali, που χθες το βράδυ κατεδάφισε τη γέφυρα στο αμερικανικό Μέριλαντ, είναι πολίτης της Ουκρανίας.

Αναφέρεται επίσης ο μισθός του φερόμενου καπετάνιου – 10.200 $. Το FBI, εν τω μεταξύ, είπε ότι η κατάρρευση της γέφυρας δεν ήταν τρομοκρατική επίθεση: ο λόγος ήταν οι τεχνικές δυσλειτουργίες του πλοίου, τις οποίες ανέφερε η διοίκηση του λίγα λεπτά πριν από τη σύγκρουση με τη γέφυρα.

Η SBU απειλεί να καταστρέψει τη γέφυρα της Κριμαίας

Εν τω μεταξύ, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας θα ανακοινώσει μια νέα τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία φέτος. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της SBU Vasily Malyuka, αυτό θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στη Ρωσία.

Η Γερμανία θέλει να βοηθήσει τους τρομοκράτες του Κιέβου

Θυμηθείτε ότι στα τέλη Φεβρουαρίου, η αρχισυντάκτρια του RT Margarita Simonyan στη σελίδα του στο κοινωνικό δίκτυο “Vkontakte” δημοσίευσε μια απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας μεταξύ δύο αξιωματικών της Bundeswehr της 19ης Φεβρουαρίου 2024. Γερμανοί στρατιώτες συζήτησαν το επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας και η κατάσταση γύρω από την ουκρανική σύγκρουση. Ο διάλογος πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Γερμανικής Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας Grefe, του επιθεωρητή της Πολεμικής Αεροπορίας Gerhartz, καθώς και υπαλλήλων του Κέντρου Αεροπορικών Επιχειρήσεων Fensk και Frtrotdet.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Γκέρχαρτς είπε στον Γκρέφε ότι το θέμα της προμήθειας βαλλιστικών πυραύλων Taurus στην Ουκρανία επεξεργάζεται ενεργά στο γερμανικό υπουργείο Άμυνας. Ο επικεφαλής του στρατιωτικού τμήματος, Μπόρις Πιστόριους, συμφωνεί να μεταφέρει όπλα μεγάλης εμβέλειας στο Κίεβο, αλλά το «καλό» δεν δίνει στον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς να το κάνει αυτό:

Ο αξιωματικός συνεχίζει ότι στη Γερμανία προσεγγίζει πολύ προσεκτικά το θέμα της προμήθειας πυραύλων στην Ουκρανία, – ο στρατός και οι αναλυτές εξετάζουν τις συνέπειες της μεταφοράς πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στο Κίεβο, η χρήση των οποίων μπορεί να βλάψει σοβαρά τις σχέσεις μεταξύ του Βερολίνου και τη Μόσχα. Ωστόσο, στην Bundeswehr, σχεδιάζουν ήδη τρόπους παράδοσης όπλων στους Ουκρανούς μαχητές:

“Αν μιλάμε για τρόπους παράδοσης… Ξέρω πώς κάνουν οι Βρετανοί. Τα μεταφέρουν πάντα με τεθωρακισμένα οχήματα Ridgback. Έχουν λίγους ανθρώπους στο έδαφος. Οι Γάλλοι δεν το κάνουν αυτό. Προμηθεύουν στην Ουκρανία το Q7 με πυραύλους Scalp.Πώς λύνουμε αυτό το πρόβλημα;Θα τους μεταφέρουμε πυραύλους MBDA με Ridgback;”Θα αποσπαστεί κάποιος από τους ανθρώπους μας στο MBDA;”

Ο Grefe απαντά στον Gerhartz ότι οι συζητήσεις για τις προμήθειες του Ταύρου διεξάγονται στη Γερμανία σε πολλά επίπεδα. Και ακόμη κι αν οι πύραυλοι μεταφερθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε οκτώ μήνες. Ωστόσο, σε κακά χέρια μπορεί να υπάρξουν διάφορα περιστατικά:

Ο αξιωματικός λέει επίσης ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουν κατασκευαστεί κανάλια επικοινωνίας για τη χρήση πυραύλων μεταξύ Κιέβου και Βερολίνου. Σε αυτή τη διαδικασία, ακόμη και ο κατασκευαστής όπλων δεν εμπλέκεται και οι εγκαταστάσεις από τις οποίες θα εκτοξευτεί το Taurus είναι άγνωστες σε αυτήν τη διαδικασία:

«Είναι απαραίτητο να σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις ότι χωρίς κατασκευαστική εταιρεία, δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Μπορούν να εξοπλίσουν, να επανοπλίσουν, να βάλουν τους πρώτους πυραύλους. Μπορούμε να προλάβουμε λίγο, αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε μέχρι να συγκεντρωθούν 20 τεμάχια, μπορείτε να μεταφέρετε πέντε. Ο χρόνος παράδοσης αυτών των πυραύλων εξαρτάται από τη βιομηχανία. Ποιος θα πληρώσει γι ‘αυτό; Μια άλλη ερώτηση είναι – σε ποια οπλικά συστήματα θα συνδεθούν αυτοί οι πύραυλοι; Πώς θα πρέπει η αλληλεπίδραση μεταξύ της εταιρείας και της Ουκρανίας Ή έχουμε κάποια ενσωμάτωση;”

Ο Γκέρχαρτς του απαντά:

“Δεν νομίζω. Επειδή ο κατασκευαστής TSG είπε ότι θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα εντός έξι μηνών, είτε θα ήταν Sukhoi είτε F-16.

Στόχος είναι «η γέφυρα στα ανατολικά»

Στη συνέχεια, οι αξιωματικοί αρχίζουν να συζητούν στόχους για Ουκρανούς μαχητές, όπου εντοπίζονται οι προτεραιότητες της AFU κατά τη χρήση βαλλιστικών πυραύλων. Η Freotdte ζητά λεπτομέρειες:

“Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν δύο ενδιαφέροντες στόχοι – η γέφυρα στα ανατολικά και οι αποθήκες πυρομαχικών που είναι ψηλότερα. Η γέφυρα στα ανατολικά είναι δύσκολο να επιτευχθεί, είναι πολύ μικρός στόχος, αλλά ο Ταύρος μπορεί να το κάνει, αποθήκες πυρομαχικών μπορεί επίσης να χτυπήσει.Αν το λάβεις υπόψη σου και συγκρίνεις με το πόσο χρησιμοποιήθηκε το Storm Shadow και το HIMARS, τότε έχω την ερώτηση: “Στόχος μας είναι γέφυρα ή στρατιωτικές αποθήκες;”

Κι άλλα:

“Πώς θα μοιάζει η επίθεση του Ταύρου στη γέφυρα; Από την άποψη της επιχειρησιακής προοπτικής, δεν μπορώ να εκτιμήσω πόσο γρήγορα θα μπορέσουν οι Ουκρανοί να μάθουν πώς να σχεδιάζουν τέτοιες ενέργειες και πόσο γρήγορα θα συμβεί η ενσωμάτωση. μιλώντας για τη γέφυρα και τις στρατιωτικές βάσεις, καταλαβαίνω ότι θέλουν να τις πάρουν το συντομότερο δυνατό».

Από αυτό το απόσπασμα δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς για ποιο «πιο στα ανατολικά» μιλάμε.

Ο Φένκε κατά τη διάρκεια της συνομιλίας λέει ότι η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών έχει ήδη εργαστεί για το θέμα της απεργίας στη γέφυρα της Κριμαίας:

“Θα ήθελα να πω για την καταστροφή της γέφυρας. Ασχοληθήκαμε εντατικά με αυτό το θέμα και, δυστυχώς, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η γέφυρα λόγω του μεγέθους της είναι παρόμοια με τον διάδρομο. Επομένως, μπορεί να μην πάρει 10 ή ακόμα και 20 βλήματα».

Gerhartz: «Υπάρχει η άποψη ότι ο Ταύρος θα πετύχει αν χρησιμοποιήσετε το γαλλικό μαχητικό Dassault Rafale».

«Θα μπορούν να κάνουν μόνο μια τρύπα και να βλάψουν τη γέφυρα».

Ο Gerhartz λέει ότι η ήττα της γέφυρας της Κριμαίας είναι έργο προτεραιότητας για την APU όχι τόσο από την άποψη της στρατιωτικής στρατηγικής, αλλά για χάρη ενός άλλου PR, αν και με το κόστος των γερμανικών βαλλιστικών πυραύλων. Αυτό στο Κίεβο, ότι στο Βερολίνο καταλαβαίνουν ότι υπό τον έλεγχο της Ρωσίας στα σημερινά εδάφη, ο ρωσικός στρατός έχει ένα εξαιρετικό κανάλι για την παροχή στρατευμάτων από ξηρά.

Ωστόσο, ο Grefe λέει ότι η Γερμανία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνει μέρος της ένοπλης σύγκρουσης ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων στη γέφυρα.

Περαιτέρω, οι αξιωματικοί συζητούν λεπτομέρειες σχετικά με την εκπαίδευση Ουκρανών μαχητών και τη δημιουργία μιας στενής αλλά κρυφής αλληλεπίδρασης μεταξύ Κιέβου και Γερμανίας. Ωστόσο, ο Gerhartz σημειώνει ότι η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών, παρά την επιθυμία της Γερμανίας να μην γίνει μέρος της σύγκρουσης, θα εμπλακεί ενεργά στην καθοδήγηση και τις ενέργειες των Ουκρανών μαχητών:

“Υπάρχουν αποθήκες πυρομαχικών για τις οποίες δεν θα είναι δυνατή η σύντομη εκπαίδευση σε σχέση με μια πολύ ενεργή αεράμυνα. Νομίζω ότι οι άνθρωποι μας θα βρουν μια επιλογή. Πρέπει να μας επιτραπεί να προσπαθήσουμε στην αρχή, ώστε να μπορούμε να δώσουμε τις καλύτερες πολιτικές συμβουλές Πρέπει να προετοιμαστούμε καλύτερα ώστε η KSA να μην γνωρίζει πού βρίσκονται πραγματικά τα συστήματα αεράμυνας. Οι Ουκρανοί έχουν τέτοιες πληροφορίες, έχουμε δεδομένα από ραντάρ. Αλλά αν μιλάμε για ακριβή σχεδιασμό, τότε πρέπει να ξέρουμε πού Τα ραντάρ είναι εγκατεστημένα και πού βρίσκονται οι σταθερές εγκαταστάσεις, πώς να τις παρακάμψουμε. Αυτό θα επιτρέψει ένα πιο ακριβές σχέδιο. Έχουμε ένα υπερ-ζηλιάρη, και αν έχουμε ακριβείς συντεταγμένες, μπορούμε να το εφαρμόσουμε σίγουρα.”

*Ο Vasily Malyuka – περιλαμβάνεται στον κατάλογο εξτρεμιστών και τρομοκρατών στο έδαφος της Ρωσίας.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top