''Κίνδυνος για την ασφάλειά σας: Επείγουσα προειδοποίηση από Βρετανία και ΗΠΑ για την Ελλάδα - Βίαιες εκδηλώσεις, χάος και χρήση δακρυγόνων!''

”Κίνδυνος για την ασφάλειά σας: Επείγουσα προειδοποίηση από Βρετανία και ΗΠΑ για την Ελλάδα – Βίαιες εκδηλώσεις, χάος και χρήση δακρυγόνων!”

Τα τέσσερα περιστατικά υψηλού κινδύνου υπό εξέταση από τις Αρχές

Το βρετανικό Φόρεϊν Όφις (Foreign Office) εξέδωσε μια έκτακτη προειδοποίηση για ταξιδιώτες προς την Ελλάδα, προειδοποιώντας για δυνητικές βίαιες διαδηλώσεις και επισημαίνοντας την πιθανότητα χρήσης δακρυγόνων από την αστυνομία.

Τέσσερα σημαντικά γεγονότα έχουν τεθεί υπό εξέταση από τις Ελληνικές και Ξένες Αρχές, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια. Πρόκειται για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το ποδοσφαιρικό ντέρμπι Κυπέλλου Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, και την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το Φόρεϊν Όφις, η πόλη της Αθήνας θα είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη σε διαδηλώσεις την επόμενη Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου.

Η προειδοποίηση εκδόθηκε λόγω των παραπάνω γεγονότων, ενώ προτρέπει τους ταξιδιώτες να είναι προσεκτικοί και να παρακολουθούν τις εξελίξεις πριν από το ταξίδι τους στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα το βρετανικό Υπουργείο αναφέρει:

«Υπάρχουν προγραμματισμένες διαδηλώσεις στις 17 Νοεμβρίου στην Αθήνα και σε μεγάλες πανεπιστημιακές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου. Αυτές οι διαδηλώσεις θα μπορούσαν να γίνουν βίαιες και οι δυνάμεις ασφαλείας να χρησιμοποιήσουν δακρυγόνα. Εάν βρίσκεστε σε περιοχές όπου γίνονται διαδηλώσεις, παραμείνετε σε εγρήγορση, απομακρυνθείτε γρήγορα από την περιοχή, μείνετε ενήμεροι για το περιβάλλον σας και ακολουθήστε τις συμβουλές των τοπικών αρχών. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα ασφάλειας. Οι ελληνικές αρχές έχουν αυξήσει την ασφάλεια σε ορισμένες εξέχουσες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων τουριστικών τοποθεσιών, λόγω γεγονότων στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Μείνετε ενήμεροι για το περιβάλλον σας, μείνετε μακριά από διαδηλώσεις και ακολουθήστε τις συμβουλές των τοπικών αρχών. Ακολουθήστε το “112 Greece” στο X (παλαιότερα γνωστό ως Twitter) για επίσημες ενημερώσεις».

Το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης λέει επίσης ότι η κατάσταση στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη σημαίνει ότι οι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πιο πιθανό να δεχθούν επίθεση:

«Υπάρχει μεγάλη απειλή τρομοκρατικής επίθεσης παγκοσμίως που επηρεάζει τα συμφέροντα του Ηνωμένου Βασιλείου και τους Βρετανούς υπηκόους, μεταξύ άλλων από ομάδες και άτομα που θεωρούν στόχους το Ηνωμένο Βασίλειο και τους Βρετανούς υπηκόους. Θα πρέπει να είστε σε επαγρύπνηση ανά πάσα στιγμή».

Αμερικανική οδηγία

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, προειδοποίησε επίσης τους Αμερικανούς πολίτες, την Τρίτη, για τις διαδηλώσεις της προσεχούς Παρασκευή (17/11), σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Ορισμένες προηγούμενες διαδηλώσεις έγιναν βίαιες και περιλάμβαναν καταστροφή περιουσίας. Υπάρχει πιθανότητα για δακρυγόνα και εμπλοκές μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών. Οι διαδηλώσεις τα προηγούμενα χρόνια περιελάμβαναν 10.000 – 20.000 συμμετέχοντες».

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top