Λίστα «Πέτσα» 211 Εκατ. Ευρώ - Εξυπηρέτηση Φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ στο Προσκήνιο

Λίστα «Πέτσα» 211 Εκατ. Ευρώ – Εξυπηρέτηση Φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ στο Προσκήνιο

Ο προϋπολογισμός για το 2024 αποκαλύπτει πως η κυβέρνηση έχει προβλέψει ένα εντυπωσιακό ποσό, 211 εκατομμύρια ευρώ, για την “επικοινωνία”. Αναλύοντας τον όρο “επικοινωνία” ως προπαγάνδα, διαπιστώνεται ότι πρόκειται για σημαντική δαπάνη για την ωραιοποίηση και την απόκρυψη αρνητικών πτυχών της δράσης της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση, το Μέγαρο Μαξίμου (Προεδρία της Κυβέρνησης) θα δαπανήσει 38,2 εκατομμύρια ευρώ, με 18,1 εκατομμύρια να πηγαίνουν στην “επικοινωνία και ενημέρωση”. Παρατηρώντας τα κόστη ανά υπουργείο, προκύπτει ότι το συνολικό κόστος της “επικοινωνίας και ενημέρωσης” υπερβαίνει τα 211 εκατομμύρια ευρώ, αποκαλύπτοντας πιθανές προσπάθειες ωραιοποίησης της κυβερνητικής δράσης.

Επιπλέον, ο προϋπολογισμός προβλέπει ανθρώπινους πόρους με 2.249 άτομα που θα εμπλακούν σε αυτό το εγχείρημα “επικοινωνίας”. Συνολικά, ο προϋπολογισμός φαίνεται να περιλαμβάνει μία μακροχρόνια λίστα δαπανών για “επικοινωνία” και επικοινωνιακές ενέργειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η πρακτική αναδεικνύει μια πιθανή ομοιότητα με τον τρόπο που ο Στέλιος Πέτσας είχε μοιράσει 100 εκατομμύρια ευρώ στα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top