Ντόναλντ Τραμπ: «Το Ισραήλ χάνει τον επικοινωνιακό πόλεμο στη Γάζα – Σταματήστε να σκοτώνετε ανθρώπους»

Ντόναλντ Τραμπ: «Το Ισραήλ χάνει τον επικοινωνιακό πόλεμο στη Γάζα – Σταματήστε να σκοτώνετε ανθρώπους»

“Τελειώστε και ας επιστρέψουμε στην ειρήνη,” δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, το Ισραήλ “χάνει τον επικοινωνιακό πόλεμο” στη Γάζα και θα ήταν “προς το συμφέρον του” να τερματιστεί ο πόλεμος “γρήγορα”.

“Το Ισραήλ έχει αρχίσει να χάνει εντελώς τον επικοινωνιακό πόλεμο,” δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε χθες από την εκπομπή The Hugh Hewitt Show.

“Τελειώστε και ας επιστρέψουμε στην ειρήνη και σταματήστε να σκοτώνετε ανθρώπους. Είναι μια πολύ απλή δήλωση,” πρόσθεσε ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος που φαίνεται ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και του Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου, με την αιματηρή επίθεση του Χαμάς στο Ισραήλ, στην οποία σκοτώθηκαν 1.160 άνθρωποι.

Από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 33.000 Παλαιστίνοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά.

Το Ισραήλ δέχεται τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότερες διεθνείς πιέσεις λόγω του μεγάλου αριθμού αμάχων που έχουν σκοτωθεί αυτούς τους σχεδόν έξι μήνες, με τις ΗΠΑ – βασικό σύμμαχό του — να έχουν αρχίσει να το επικρίνουν πιο έντονα.

“Κάθε βράδυ μεταδίδουν βίντεο από ένα κτίριο που έχει καταρρεύσει. Δεν θα έπρεπε να μεταδίδουν τέτοια βίντεο. Το κάνουν και γι’ αυτό χάνουν τον επικοινωνιακό πόλεμο,” σημείωσε ο Τραμπ χθες.

“Μεταδίδουν τα πιο φρικτά, τα πιο ειδεχθή βίντεο με κτίρια που καταρρέουν. Και οι άνθρωποι φαντάζονται ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι μέσα σε αυτά τα κτίρια (…) και δεν τους αρέσει,” συνέχισε.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top