Τέμπη: Ακόμα μια καθυστέρηση στην εξέλιξη της έρευνας

Τέμπη: Ακόμα μια καθυστέρηση στην εξέλιξη της έρευνας

Η έρευνα για την τραγωδία στα Τέμπη αντιμετωπίζει νέα εμπόδια μετά την ανεύρεση βιολογικού υλικού στα συντρίμμια. Οι δικαστικές Αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων από το Γενικό Χημείο του Κράτους και τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να συνεχίσουν την έρευνα. Η προτεραιότητα είναι η ταυτοποίηση του 57ου θύματος και η εντοπισμός της ουσίας ξυλόλιου που προκάλεσε την έκρηξη. Ιδιωτικό συνεργείο με εκπαιδευμένα σκυλιά βρίσκεται στο αμαξοστάσιο προσπαθώντας να εντοπίσει περαιτέρω βιολογικό υλικό.

Τα ευρήματα στα συντρίμμια περιλαμβάνουν το “μαύρο κουτί” της αμαξοστοιχίας, το οποίο βρέθηκε σφηνωμένο και αμφίβολο εάν μπορεί να παράσχει πληροφορίες για τις συνθήκες της σύγκρουσης. Η αναμονή των αποτελεσμάτων καθυστέρησε την έρευνα σχετικά με τυχόν ποινικές ευθύνες. Οι συγγενείς των θυμάτων καταγγέλλουν συγκάλυψη στοιχείων και αναρωτιούνται για τον ρόλο του περιφερειάρχη της Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, στη μπούκαρηση του χώρου σύγκρουσης χωρίς επαρκή συνεννόηση με τις δικαστικές Αρχές.

Η ανταλλαγή ανακοινώσεων ανάμεσα στους εκπροσώπους των συγγενών και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αποτυπώνει την ανησυχία για την εξέλιξη της έρευνας. Η έλλειψη ευρημάτων ανθρώπινων μελών στα εναπομείναντα βαγόνια προκαλεί ερωτηματικά στους συγγενείς, οι οποίοι κατηγορούν για έλλειψη διαφάνειας στη διαχείριση των πληροφοριών του δυστυχήματος.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top