Πρώην εισαγγελέας Μ.Τατάκη στο εδώλιο στα Ιωάννινα για εξαφάνιση πάνω από 1.000 δικογραφιών

Πρώην εισαγγελέας Μ.Τατάκη στο εδώλιο στα Ιωάννινα για εξαφάνιση πάνω από 1.000 δικογραφιών

Με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, στις 14 Απριλίου 2022, απολύθηκε από το Σώμα χωρίς δικαίωμα εργασίας η πρώην εισαγγελέας Πρωτοδικών και προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας, Μαρία Τατάκη.

Σήμερα, Τρίτη (19/3), θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, αντιμέτωπη με κατηγορίες για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας και υπεξαγωγή δημοσίων εγγράφων κατά συρροή.

Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε το 2019 σχετίζεται με την αφαίρεση χιλιάδων δικογραφιών από την υπηρεσία της πρώην εισαγγελέα, με αποτέλεσμα την παραγραφή χιλιάδων αδικημάτων, κακουργημάτων και πλημμελημάτων.

Να θυμίσουμε ότι περίπου 1.000 από τις παραπάνω δικογραφίες είχαν βρεθεί στην αποθήκη φίλης της στο χωριό Γαρούνα Κέρκυρας, ενώ άλλες βρέθηκαν στο σπίτι της.

Ως σήμερα, παραμένει άγνωστη η τύχη 156 δικογραφιών. Εκτός από την πρώην εισαγγελέα, συγκατηγορούμενη είναι και η πρώην αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης Γραμματείας της ως άνω υπηρεσίας, για συνέργεια στην κακουργηματική πράξη.

Η δίκη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς πολλοί από τους παθόντες στις παραπάνω παραγεγραμμένες υποθέσεις δεν έχουν κληθεί ποτέ για εξέταση από τον τότε Ειδικό Εφέτη Ανακριτή Κέρκυρας και επομένως δεν θα κληθούν στο δικαστήριο.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top