Bloomberg: Η Κατάρρευση της Signa Holding Ενδέχεται να Προκαλέσει Τεκτονικές Δονήσεις στο Ευρωπαϊκό real estate

Bloomberg: Η Κατάρρευση της Signa Holding Ενδέχεται να Προκαλέσει Τεκτονικές Δονήσεις στο Ευρωπαϊκό real estate

Η Signa, κολοσσός στον τομέα των ακινήτων και της λιανικής, ανακοίνωσε πτώχευση μετά από ανεπιτυχείς προσπάθειες εξασφάλισης χρηματοδότησης, καθιστώντας την το μεγαλύτερο θύμα της αγοράς ακινήτων στην Ευρώπη.

Υπό τον έλεγχο του René Benko, ο όμιλος κατέχει το κτήριο Chrysler στη Νέα Υόρκη και πολλά μεγάλα έργα σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία. Οι χρεώσεις της Signa ανέρχονται σε περίπου 5 δισ. ευρώ, επηρεάζοντας 42 υπαλλήλους και 273 πιστωτές.

Η εταιρεία αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες, σταμάτησε πληρωμές και εγκατέλειψε έργα κατασκευής, όπως το Elbtower στο Αμβούργο. Ο Benko προσπάθησε να βρει χρηματοδότηση από συνεργάτες, αλλά αποτύχανε, καθώς αρνήθηκαν σημαντικά ονόματα, όπως οι Peugeot και η οικογένεια Rausing.

Προσπαθώντας να πείσει επενδυτικά ταμεία και hedge funds για χρηματοδότηση, ο Benko κατέληξε στην πτώχευση. Η κατάρρευση της Signa επηρεάζει όλο τον ομίλο και αναμένεται να επιδεινώσει την κατάσταση στην αγορά ακινήτων.

Η Αυστριακή κυβέρνηση προσπαθεί να αποσιωπήσει τη σημασία της πτώχευσης, ενώ αναλυτές προειδοποιούν για επιπτώσεις στις τιμές ακινήτων. Η Signa προτίθεται να υποβάλει αίτηση για αφερεγγυότητα και αναδιάρθρωση.

Η πτώχευση αφήνει μισοτελειωμένα έργα και πιέζει τις εμπορικές τράπεζες. Ο Benko, παρά τις επικείμενες προκλήσεις, συνέχισε εξαγορές υψηλού προφίλ, και η πτώχευση αποτελεί χτύπημα για τον ιδιοκτήτη με αξία πολλών δισ. ευρώ, που παρουσιάζει τη σημασία των διαρθρωτικών προκλήσεων στον τομέα.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top