Οδηγίες Μπάιντεν για τις εκλογές: Τι προβλέπεται και τι εντολές του έδωσαν άραγε;

Οδηγίες Biden για τις εκλογές: Τι προβλέπεται και τι εντολές του έδωσαν άραγε;

Εκμεταλλεύονται κατά κάποιον τρόπο τη θέση τους έναντι του Τραμπ ή συμβαίνουν άλλα γεγονότα;

Σε συνάντηση με δωρητές του Δημοκρατικού Κόμματος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι εάν ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ήταν υποψήφιος, δε θα είχε επιλέξει να είναι ο ίδιος υποψήφιος για δεύτερη θητεία στις προεδρικές εκλογές του 2024. Παρά την χαμηλή δημοτικότητά του, ο Μπάιντεν επισημαίνει τη σημασία να αποτραπεί η εκλογή του Τραμπ, θεωρώντας ότι

η δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο.

Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με αυτό που έγινε στην Ελλάδα με τον Ηλία Κασιδιάρη και το Εθνικό Κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ το οποίο είχε τεράστια άνοδο και το έκοψαν αντισυνταγματικά με εντολή που έδωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε συνεργασία με άλλα κόμματα μέσω του Αρείου Πάγου για να μην χάσουν τα ποσοστά τους.

kathimerini arios pagos bloko komma kasidiari 3 5 2023

Στις ΗΠΑ τώρα, παρά την πιθανή αντιπαράθεση, ο Μπάιντεν θεωρείται φαβορί για την επανεκλογή του στο κόμμα του, ενώ ο Τραμπ είναι το φαβορί για τις προκριματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Η κατηφόρα των ΗΠΑ: Σχέδιο δολοφονίας χαρακτήρα του Trump, η εμμονή του Biden και το “deep state” της Ουάσιγκτον

Ο Biden πιθανώς αισθάνεται ότι είναι ο μοναδικός Δημοκρατικός που μπορεί να αντιμετωπίσει τον Trump, ενώ το ‘βαθύ κράτος’ της Ουάσιγκτον επιτίθεται στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, προκάλεσε έκπληξη με δήλωσή του όπου εξέφρασε την πρόθεσή του να επανατεθεί υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024, παρά την προχωρημένη ηλικία του. Ωστόσο, η δυνατότητα αυτή φαίνεται να συνδέεται με το ενδεχόμενο επιστροφής του πρώην προέδρου, Donald Trump, στην πολιτική σκηνή. Ο Biden, θεωρώντας τον εαυτό του τον μόνο Δημοκρατικό που μπορεί να αντιμετωπίσει τον Trump, εγείρει ερωτήματα για τον εκλογικό σκηνικό των επόμενων εκλογών, ενώ ταυτόχρονα η Ουάσιγκτον αντιμετωπίζει επικρίσεις για την επίθεσή της κατά του Trump, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο εγκαθίδρυσης δικτατορίας.

Το «χτύπημα» της Washington Post

Πολλά μέσα προειδοποίησαν για τη δυνητική μετατροπή της Αμερικής σε δικτατορία σε περίπτωση επιστροφής του Donald Trump στην προεδρία, με δημοσίευμα της Washington Post να έχει τίτλο “Μια δικτατορία Trump είναι όλο και πιο αναπόφευκτη. Πρέπει να σταματήσουμε να προσποιούμαστε“. Το άρθρο, υπογραμμένο από τον Robert Kagan, σύζυγο της πρώην αξιωματούχου του State Department, Victoria Nuland, υποδεικνύει τον κίνδυνο ενός δρόμου προς τη δικτατορία και ερωτά εάν η κοινωνία θα λάβει μέτρα για να τον αποτρέψει. Επισημαίνει επίσης τη σημασία της αντιμετώπισης της σκοτεινής πραγματικότητας και προειδοποιεί για την ανάγκη δοκιμής διαφόρων μέτρων, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, για την προσπάθεια αντιμετώπισης της ενδεχόμενης κρίσης.

Συντονισμένη επίθεση

Πολλά μέσα, συμπεριλαμβανομένων της Washington Post, του The Atlantic και των NY Times, έχουν εκφράσει προειδοποιήσεις για μια πιθανή “δικτατορία Trump,” με τον τελευταίο να υποστηρίζει ότι μια δεύτερη θητεία του θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο ριζοσπαστική. Αναφορές από το The Hill επισημαίνουν ότι αυτές οι προειδοποιήσεις σχετίζονται με τη νομιμοποίηση παράνομης και βίαιης συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια των εκλογών. Ορισμένοι πολιτικοί προειδοποιούν για την επανάληψη της κατάστασης του 2016, ενώ άλλοι υπογραμμίζουν ότι οι δημοκρατικοί εστιάζουν στη ρητορική του τρόμου αντί να ασχολούνται με συγκεκριμένα ζητήματα.

Η εκστρατεία του Trump απαντά

«Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από μια άλλη εκδοχή της αποτυχημένης και ψευδούς απάτης περί συμπαιγνίας της Ρωσίας και των μέσων ενημέρωσης», είπε ο Trump, αναφερόμενος στο σχέδιο του The Atlantic να αφιερώσει το τεύχος Ιανουαρίου/Φεβρουαρίου στην ανάλυση του τι θα σήμαινε μια δεύτερη θητεία Trump για τη μετανάστευση και τα πολιτικά δικαιώματα, το υπουργείο Δικαιοσύνης, το κλίμα και άλλα.
Άλλοι σύμμαχοι του Trump συμφώνησαν με παρόμοιο τρόπο, με τον βουλευτή Mike Waltz (R-FL) να λέει ότι το The Atlantic χρησιμοποιεί “τις ίδιες υστερικές τακτικές τρόμου από το 2016 και το 2020 για να επιτεθεί στον Trump”, ενώ ο εκπρόσωπος Wesley Hunt (R-TX) είπε για την WaPo ότι η αριστερά έχει μπει σε «Πλήρη Λειτουργία πανικού» και είπε ότι αντί αυτού – μια δεύτερη θητεία Trump θα σήμαινε «το τέλος των δικτατόρων στην Αμερική, ΟΧΙ την αρχή».
Εν τω μεταξύ, οι επικριτές του Trump, όπως ο βουλευτής Jamie Raskin (D-MD), είπαν στο MSNBC τον περασμένο μήνα ότι μια δεύτερη θητεία Trump «θα έμοιαζε πολύ με τον Viktor Orban στην Ουγγαρία — ανελεύθερη δημοκρατία, που σημαίνει δημοκρατία χωρίς δικαιώματα ή ελευθερίες ή σεβασμό για η δίκαιη διαδικασία, το σύστημα, το κράτος δικαίου».

Στις επάλξεις η Liz Cheney

Η Liz Cheney δεν αποκλείει τη δυνατότητα υποψηφιότητας με σκοπό να επηρεάσει την επιρροή του Trump στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Εκφράζοντας την ελπίδα της για τη σύσταση ενός νέου, πλήρως συντηρητικού κόμματος, εξέφρασε επίσης τη δυσκολία ή ακόμη και την αδυναμία αποκατάστασης του υπάρχοντος Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Προτείνει τη δημιουργία ενός νέου συνασπισμού ανεξαρτήτων και μελών και από τις δύο πολιτικές πλευρές, προκειμένου να δημιουργηθεί μια εναλλακτική επιλογή τρίτου κόμματος.

«Σίγουρα ελπίζω να διαδραματίσω έναν ρόλο βοηθώντας να διασφαλιστεί ότι η χώρα έχει… ένα νέο, πλήρως συντηρητικό κομμάτι» είπε στην USA Today, προσθέτοντας «Και λοιπόν, αν αυτό σημαίνει αποκατάσταση του σημερινού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, το οποίο… φαίνεται σαν ένα πολύ δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο έργο, ή τη δημιουργία ενός νέου κόμματος, ελπίζω να συμμετάσχω και να ασχοληθώ με αυτό».
«Νομίζω ότι η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε είναι τόσο σοβαρή και η πολιτική αυτή τη στιγμή απαιτεί τη συνεύρεση ανεξάρτητων και Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών με τρόπο που μπορεί να βοηθήσει στο σχηματισμό ενός νέου συνασπισμού, έτσι ώστε να είναι μια επιλογή τρίτου κόμματος»

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top