ipourgio paidias 2023

Παραιτείται ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – Αιτίες και αντίδραση από το υπουργείο Παιδείας

Η Κυβέρνηση εκδηλώνει ενδιαφέρον για τη μετατροπή λυκείου σε πειραματικό στα Χανιά, προκειμένου να ιδρυθεί ένα πειραματικό λύκειο τον Σεπτέμβριο. Η απόφαση αυτή προκάλεσε την παραίτηση του προϊστάμενου, Άκη Αμπελά, που είχε εκφράσει αρνητική άποψη και υποστήριζε τη δημιουργία ενός νέου σχολείου. Οι εξελίξεις ανατρέπουν τα δεδομένα στη σχολική κοινότητα, ειδικά στη Νέα Χώρα, όπου το 1ο Γενικό Λύκειο Χανίων επανέρχεται ως προτιμώμενη επιλογή.

Η παραίτηση του Άκη Αμπελά αποτελεί ένδειξη της αντίφασης μεταξύ της κυβερνητικής απόφασης και των απόψεων των εκπαιδευτικών. Προκειμένου να ικανοποιηθεί η επιθυμία της Κυβέρνησης για πειραματικό σχολείο, η σχολική κοινότητα θα πρέπει να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις και ερωτήματα.

Η αντίφαση αυτή θέτει υπό αμφισβήτηση τη σεβαστή της γνώμη των εκπαιδευτικών και εν δυνάμει την ικανότητα των υπευθύνων να διατυπώνουν ανεξάρτητες απόψεις και να αναλαμβάνουν δράση με βάση τις πεποιθήσεις τους.

Η ερώτηση είναι πώς ένα υπουργείο είναι σε θέση να χειριστεί αποτελεσματικά τέτοια θέματα, ειδικά όταν οι αρμόδιοι δεν έχουν πραγματοποιήσει επίσκεψη στην περιοχή για να κατανοήσουν πλήρως την κατάσταση.

Τέλος, η απροσδόκητη ανατροπή αναδεικνύει το ζήτημα του κόστους του σχεδιασμού που έγινε για τη μετατροπή, αναγκάζοντας την εκπαιδευτική κοινότητα να αντιμετωπίσει αβεβαιότητες και ερωτήματα για το ποιος θα αναλάβει την ολοκλήρωση του “συμβολαίου”.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top