Ανησυχία για αύξηση κορονοϊού και λοιμώξεων μετά τις γιορτές - Ο Τζανάκης προειδοποιεί για εκτόξευση αναπνευστικών ιών (Βίντεο)

Ανησυχία για αύξηση κορονοϊού και λοιμώξεων μετά τις γιορτές – Ο Τζανάκης προειδοποιεί για εκτόξευση αναπνευστικών ιών (Βίντεο)

Στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας επικρατεί αδιαχώρητο λόγω της αυξημένης εμφάνισης ιογενών λοιμώξεων, σύμφωνα με τον Καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο “Κοινωνία Ώρα MEGA”. Οι ιογενείς λοιμώξεις πλήττουν τόσο μικρούς όσο και μεγάλους, δημιουργώντας προβλήματα υγείας, με τα παιδιατρικά ιατρεία να αντιμετωπίζουν αυξημένο φόρτο εργασίας.

Οι συνέπειες των ιογενών λοιμώξεων εκδηλώνονται με συμπτώματα όπως βήχας, υψηλός πυρετός, λοιμώξεις του αναπνευστικού, στρεπτόκοκκος και κορωνοϊός, επηρεάζοντας τα παιδιά κατά τη διάρκεια των γιορτινών ημερών. Οι γονείς, ανησυχημένοι για την υγεία των παιδιών τους, βρίσκονται σε συνεχείς επισκέψεις στα εφημερεύοντα ιατρεία, ενώ η ανάγκη για αντιβιοτικά και εισπνεόμενα φάρμακα οδηγεί σε αυξημένη ζήτηση και πίεση στα φαρμακεία.

Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας επισήμανε τη σοβαρότητα του προβλήματος, ενθαρρύνοντας τους γονείς να είναι προσεκτικοί και να λαμβάνουν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των παιδιών τους. Η αύξηση των περιστατικών ιογενών λοιμώξεων έχει οδηγήσει σε αυξημένο φόρτο εργασίας για τα παιδιατρικά ιατρεία, αναγκάζοντάς τα να αντιμετωπίζουν την πανδημία αυτή την περίοδο.

«Υπάρχει πανσπερμία ιώσεων με πρωτοκαθεδρία του κορωνοϊού και της γρίπης που προκαλούν αρκετές νοσηλείες και εισαγωγές συνήθως ατόμων μεγάλης ηλικίας, που δεν έχουν προβεί στον απαραίτητο εμβολιασμό τους, που θα τους προφύλασσε από αυτή τη νοσηλεία και την εισαγωγή στο νοσοκομείο», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε ο κ. Τζανάκης: «Αν είχε γίνει το εμβόλιο μπορεί να είχαμε λιγότερες μολύνσεις, περίπου 50% κάτω αλλά σίγουρα θα είχαμε ένα ποσοστό εισαγωγών πολλές φορές πιο κάτω, σε ένα ποσοστό 60-70% να γλιτώναμε τις νοσηλείες.

Για τον κορωνοϊό ανέφερε: «Καθημερινά γίνονται περίπου 1λ.200 συνταγές αντιικών φαρμάκων. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι θα κατέληγαν στο νοσοκομείο πιθανότατα αν δεν συνταγογραφούντο τα αντιικά για τον κορωνοϊό. Τον Νοέμβριο αυτές οι συνταγές ήταν περίπου 300. Οι θερμοκρασίες είναι καλές, αλλά συγχρωτιζόμαστε αυτή την εποχή όπου πάμε. Όλα αυτά συμβάλλουν στο να αναπτυχθούν και να μεταδοθούν οι ιοί σε μεγάλη κλίμακα. Αναμένεται μετά τις γιορτές να έχουμε εκτόξευση όλων των ειδών των αναπνευστικών ιών και θα πρέπει όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν. Όσοι είναι σε ευπαθείς ομάδες καλό είναι όλταν βγουν από το σπίτι να φορέσουν μάσκα».

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top