Παράξενη Ασθένεια στην Ιαπωνία: Ανησυχία Λόγω Εμφάνισης νέας Παθογένειας που "τρώει" τη Σάρκα

Παράξενη Ασθένεια στην Ιαπωνία: Ανησυχία Λόγω Εμφάνισης νέας Παθογένειας που “τρώει” τη Σάρκα

Η ασθένεια εξαπλώνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς στην Ιαπωνία.

Πρόκειται για μια ασθένεια άγνωστης προέλευσης που προκαλεί νέκρωση ιστών και έχει υψηλό ποσοστό θνησιμότητας στη χώρα.

Κατά τους πρώτους δύο μήνες του 2024, εντοπίστηκαν περίπου 378 περιπτώσεις συνδρόμου στρεπτοκοκκικού τοξικού σοκ (STSS) στην Ιαπωνία. Πέρυσι καταγράφηκαν 941 κρούσματα, με ανησυχία ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί φέτος σημαντικά.

Το STSS προκαλείται από μια πιο επιθετική μορφή του βακτηρίου που προκαλεί το στρεπτόκοκκο Α, γνωστό για τη λοίμωξη του λαιμού που είναι συνήθης στα παιδιά.

Τα κρούσματα φέτος έχουν εντοπιστεί σε σχεδόν όλους τους νομούς της Ιαπωνίας, αφήνοντας ανοιχτό το ερώτημα για το πόσο διαδεδομένα είναι τα βακτήρια. Σύμφωνα με τα Japan Times, η σοβαρή αυτή στρεπτοκοκκική νόσος της ομάδας Α συνήθως προκαλεί λιγότερα από 200 κρούσματα ετησίως.

Οι επιστήμονες αναγνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν ακόμη τι ακριβώς προκαλεί την επιδημία. Ένας εκπρόσωπος του Εθνικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νοσημάτων (NIID) δήλωσε ότι “υπάρχουν ακόμη πολλοί άγνωστοι παράγοντες σχετικά με τις μορφές στρεπτόκοκκου με σοβαρή και ξαφνική έναρξη. Δεν είμαστε στο στάδιο που μπορούμε να τα εξηγήσουμε”.

Ο βακτήριος Α μπορεί να αναπτυχθεί σε διάφορα μέρη του σώματος και να προκαλέσει παθήσεις στο δέρμα και τους μαλακούς ιστούς.

Οι επιπτώσεις του στρεπτοκοκκικού Α είναι σοβαρές και μπορεί να προκαλέσουν αυτοάνοσα προβλήματα στην καρδιά. Κάθε χρόνο, οι σοβαρές περιπτώσεις στρεπτοκοκκικού Α έχουν καταλήξει σε περίπου μισό εκατομμύριο θανάτους και η μετάδοση του βακτηρίου συχνά προκύπτει από άμεση επαφή με παράγοντες.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top