Ρωσικά αντίποινα με την «εξόντωση» των κυβερνητικών κέντρων του Κιέβου μετά το Μπέλγκοροντ

Ρωσικά αντίποινα με την «εξόντωση» των κυβερνητικών κέντρων του Κιέβου μετά το Μπέλγκοροντ

Για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου χτυπήθηκαν μαζικά κυβερνητικά κτίρια και στρατιωτικοί στόχοι.

Σε μια επιδείνωση της πολεμικής κατάστασης στην Ουκρανία, οι Ρώσοι προχώρησαν σε εκτεταμένους βομβαρδισμούς κατά εκατοντάδων στόχων στην πρωτεύουσα, Κίεβο, και άλλες τοποθεσίες. Οι επιθέσεις καλύπτουν ευρεία γκάμα στόχων, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών και στρατιωτικών, με τη χρήση υπερ-υπερηχητικών πυραύλων Kinzhal, βλημάτων cruise και drones καμικάζι.

Η χρήση των υπερ-υπερηχητικών Kinzhal σε τέτοια εκτεταμένη κλίμακα αποδεικνύει τη μαζική παραγωγή του όπλου, με 11 βλήματα να έχουν εκτοξευτεί έως τώρα. Οι επιθέσεις συμβολίζουν την αποφασιστικότητα της Ρωσίας στην ενεργητική συμμετοχή στη σύγκρουση.

Εν τω μεταξύ, 21 ρωσικά βομβαρδιστικά παραμένουν στον αέρα, έχοντας εκτοξεύσει πάνω από 100 πυραύλους cruise και 8 πυραύλους υπερηχητικούς Kh-47M2 Kinzhal. Τα ρωσικά Mig-31 είναι επίσης εμπλεκόμενα, χρησιμοποιώντας υπερ-υπερηχητικούς πυραύλους Kh-47M2 Kinzhal, με πιθανή εστίαση σε αεραμυντικά συστήματα. Η εξέλιξη αυτή ενισχύει τη σοβαρότητα της κατάστασης και αναδεικνύει την επικινδυνότητα της σύγκρουσης στην περιοχή.

Η πόλη του Κιέβου βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση καθώς περίπου 260.000 κάτοικοι έμειναν χωρίς ρεύμα και νερό λόγω της καταστροφής του ηλεκτρικού σταθμού Μπουτσάνσκι, που βρίσκεται στα προάστια της πρωτεύουσας. Η καταστροφή του σταθμού έχει επηρεάσει σοβαρά την υποδομή της πόλης, προκαλώντας δυσκολίες στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

Πέραν τούτου, το εργοστάσιο της Tesla στο Κίεβο έπληξαν φλόγες, προκαλώντας σοβαρές ζημιές. Η καταστροφή του εργοστασίου αποτελεί πλήγμα για την οικονομία της πόλης και περιορίζει τις βιομηχανικές δραστηριότητες. Οι προσπάθειες ανοικοδόμησης και αποκατάστασης των υποδομών είναι επείγουσες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις αυτής της σοβαρής καταστροφής στην ημέρα-μετά-ημέρα ζωή των κατοίκων.

Οι καταστροφές στην Ουκρανία επιδεινώνονται σημαντικά, καθώς οι Ρώσοι διεξάγουν επιδρομές με ανησυχητική ένταση. Η επίθεση αυτή φέρνει για πρώτη φορά τόσο έντονο ρωσικό πυράυλοστό έδαφος, και είναι σαφές ότι αποτελεί αντίποινα για τη μαζική ουκρανική επίθεση στο Μπέλγκοροντ, όπου 25 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων πέντε παιδιών, έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση κατά αμάχων.

Οι Ουκρανοί καταγγέλλουν ότι πολλοί από τους ρωσικούς πυραύλους έχουν χτυπήσει κατοικημένες περιοχές, προκαλώντας περαιτέρω ανθρώπινες τραγωδίες και καταστροφή υποδομών. Η εξέλιξη αυτή αυξάνει τον πόνο και τον φόβο για τους κατοίκους της Ουκρανίας, ενώ η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία την εξέλιξη της κατάστασης.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προανήγγειλε νέα χτυπήματα κατά της Ουκρανίας, ακολουθώντας τις πυραυλικές επιθέσεις στο Μπέλγκοροντ. Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε στρατιωτικό νοσοκομείο, χαρακτήρισε την επίθεση ως “τρομοκρατική ενέργεια”, περιγράφοντας την ως “στοχευμένη επίθεση κατά του άμαχου πληθυσμού” και επιβεβαιώνοντας τη φύση της ως τρομοκρατική. Οι ανακοινώσεις αυτές επιδεινώνουν την εντάση στην περιοχή και προκαλούν ανησυχία στη διεθνή κοινότητα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι το Κίεβο προσπαθεί να εκφοβίσει τη Ρωσία και να δημιουργήσει αβεβαιότητα με τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως αυτή στο Μπέλγκοροντ. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η Ρωσία θα αυξήσει τις επιθέσεις σε στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία. Αυτή η ανακοίνωση επισημαίνει τη συνεχιζόμενη επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ενώ η αύξηση των επιθέσεων σε στρατιωτικούς στόχους προκαλεί ανησυχία για την εξέλιξη της κατάστασης στην περιοχή.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top