Παραλίγο Επεισόδιο σαν τα Τέμπη: Δυνητική Σύγκρουση Δύο Τρένων στις Αχαρνές Αποφεύχθηκε με Ουρλιαχτά

Παραλίγο Επεισόδιο σαν τα Τέμπη: Δυνητική Σύγκρουση Δύο Τρένων στις Αχαρνές Αποφεύχθηκε με Ουρλιαχτά

Ένα σημαντικό περιστατικό κρίσιμης σημασίας σημειώθηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Αττικής, με δύο τρένα να αποφεύγουν τη σύγκρουση μόλις στην τελευταία στιγμή. Αυτό το περιστατικό υποδεικνύει ότι οι σιδηροδρομικές τραγωδίες δεν είναι κάτι τυχαίο, καθώς μπορούν να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή.

Έναν χρόνο μετά την τραγωδία στα Τέμπη, ευτυχώς δεν σημειώθηκε κάποιο δεύτερο σιδηροδρομικό ατύχημα.

Σύμφωνα με αποκάλυψη της εφημερίδας «Τα Νέα», ένα σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στις 23 Δεκεμβρίου του 2023, στις 12:19, βάζοντας υπό αμφισβήτηση την ασφαλή λειτουργία όλων των εμπλεκομένων στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις.

Το σοβαρό περιστατικό συνέβη στο σταθμό του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών και αφορούσε την παραβίαση ενός κόκκινου σηματοδότη, η οποία λίγο έλειψε να οδηγήσει σε σύγκρουση μεταξύ δύο επιβατικών τρένων της Hellenic Train. Τα τρένα που ήταν κοντά στη σύγκρουση ήταν η αμαξοστοιχία 1313, που εκτελούσε το δρομολόγιο Κιάτο-Πειραιάς, και η 51 (Ασημένιο Βέλος), που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα.

Από τις μαρτυρίες των εργαζομένων του ΣΚΑ, προέκυψε ότι η αμαξοστοιχία 1313 παραβίασε το ερυθρό σηματοδότη και λίγο έλειψε να συγκρουστεί με την αμαξοστοιχία 51. Η σύγκρουση αποφεύχθηκε μόλις στην τελευταία στιγμή, χάρη στην ετοιμότητα του υπευθύνου της τηλεδιοίκησης του ΣΚΑ, ο οποίος κάλεσε τον μηχανοδηγό της 1313 να σταματήσει. Ευτυχώς, αυτό συνέβη πριν τα τρένα έρθουν αντιμέτωπα στη γραμμή 102.

Ο ΟΣΕ, ως διαχειριστής της υποδομής, ξεκίνησε άμεσα έρευνα για το συμβάν, ενώ η Hellenic Train αρχικά προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στην ολισθηρότητα των γραμμών. Η εταιρεία δεν έχει ακόμα παράσχει επίσημη εκτίμηση ή ανακοίνωση για το περιστατικό.

Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος δήλωσε το περιστατικό στη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, ενώ ζήτησε από την Hellenic Train τα δεδομένα του ταχογράφου για να εξετάσει τα αίτια της παραβίασης σημάτων. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει παράδοση των δεδομένων.

Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων ζητά την πλήρη διαλεύκανση του περιστατικού και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να παραδώσουν τις εκθέσεις τους.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top