Συγκλονίζει η Μ.Καρυστιανού που έχασε την κόρη της στο έγκλημα των Τεμπών: «Ο Κ.Αγοραστός μου είπε ότι τα μπάζωσε με εντολή της κυβέρνησης»

Συγκλονίζει η Μ.Καρυστιανού που έχασε την κόρη της στο έγκλημα των Τεμπών: «Ο Κ.Αγοραστός μου είπε ότι τα μπάζωσε με εντολή της κυβέρνησης»

«Με βλέπετε μόνη μου εδώ, όμως δίπλα μου στέκονται 57 νεκροί και 180 τραυματίες

Η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών Μαρία Καρυστιανού, έκανε μια σοβαρή καταγγελία στην Εξεταστική Επιτροπή καθώς όπως κατέθεσε ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός της είπε σε ιδιωτική συνομιλία που προχώρησε στο μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος μετά από εντολή.

«Από ποιον δέχτηκε εντολές;» ρώτησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη.

Η Μ.Καρυστιανού απάντησε πως ήταν εντολές υπουργών και του ίδιου του πρωθυπουργού.

Επισημαίνεται ότι ο Κ.Αγοραστός θα καταθέσει στην Εξεταστική στις 15 Φεβρουαρίου και είναι ο προτελευταίος μάρτυρας πριν κλείσει τις εργασίες της η Επιτροπή.

Μάλιστα η κ.Καρυστιανού συγκλόνισε με την ομιλία της στην μνήμη του αδικοχαμένου της παιδιού με ένα βαρύ κατηγορώ:

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης συλλόγου οικογενειών θυμάτων, κατά την εισαγωγή της, σηκώθηκε όρθια και μίλησε εκ μέρους όλων των συγγενών. Όπως είπε συγκινημένη «με βλέπετε μόνη μου εδώ, όμως δίπλα μου στέκονται 57 νεκροί και 180 τραυματίες. Και τις οικογένειές τους.

Και φανταστείτε και κάθε άνθρωπο που ανέβηκε σε αυτό το τρένο  τόσα χρόνια.
Είμαστε 10.000.000;
Να πω πως ανέβηκαν τόσα χρόνια 5.000.000;
Μία φορά;
Πολλοί από αυτούς πολλές φορές.
Ηταν τυχεροί. Εκτέθηκαν όμως σε κίνδυνο απώλειας της ζωής τους γιατί κάποιοι δεν έκαναν την δουλειά τους…».

Χρειάστηκε να σταματήσει για λίγα δευτερόλεπτα την κατάθεση της, δηλώνοντας πως είναι «πολύ φορτισμένη» από τα όσα έλεγε, επαναφέροντας στη μνήμη της λεπτομέρειες μετά το δυστύχημα. Απαντώντας στις ερωτήσεις των μελών της επιτροπής, απέδωσε ευθύνες στην πολιτική ηγεσία, στους υπουργούς, στην Hellenic Τrain αλλά και στην ΡΑΣ.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top