Ανατροπή με τον πατέρα Αντώνιο

Ανατροπή με τον πατέρα Αντώνιο: “Είπα ψέματα, ποτέ δε με πείραξε” λέει τώρα ο καταγγέλλων

Ανατροπή με τον πατέρα Αντώνιο:

“Είπε ψέματα το παιδί μου” αναφέρει η μητέρα του καταγγέλλοντα. Τη Δευτέρα, η πλευρά του πατρός Αντωνίου παρουσίασε επιπλέον σχετική επεξήγηση στην ανακρίτρια σχετικά με τις κατηγορίες για ασέλγεια κατά ανηλίκων, οι οποίες προέκυψαν μετά από δύο καταγγελίες τροφίμων της δομής. Ο ιερέας αρνείται αυτές τις κατηγορίες, αναφέροντας τις ως “μείζονα σκευωρία.”

Η υπόθεση του πατέρα Αντώνιου της Οργάνωσης Κιβωτός του Κόσμου βρίσκεται σε απόλυτη ανατροπή, καθώς δύο νέες επιστολές που αποκαλύπτονται σήμερα από το TheNewspaper.gr φέρνουν νέα στοιχεία. Η πρώτη είναι από τον βασικό κατήγορο του ιερέα, ο οποίος παραδέχεται ότι είχε πει ψέματα. Η δε δεύτερη είναι από τη μητέρα του 16χρονου καταγγέλλοντα, η οποία επιβεβαιώνει ότι το παιδί της εξέφρασε ψέματα.

Παράλληλα, η πλευρά του πατρός Αντωνίου υποβάλλει συμπληρωματικό υπόμνημα στην ανακρίτρια τη Δευτέρα, αναφορικά με τις κατηγορίες για ασέλγεια σε ανήλικους. Αυτές οι κατηγορίες προήλθαν από δύο καταγγελίες τροφίμων της δομής, ενώ ο ιερέας αρνείται την κατηγορητέα συμπεριφορά, επικαλούμενος “μείζονα σκευωρία.”

Ανατροπή με τον πατέρα Αντώνιο: “Είπα ψέματα, ποτέ δε με πείραξε” λέει τώρα ο καταγγέλλων

Ανατροπή με τον πατέρα Αντώνιο:

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένας από τους δύο καταγγελλόντες παραδέχεται με βιντεοληπτικό υλικό και γραπτή επιστολή ότι εξαπάτησε σχετικά με τα περιστατικά παρενόχλησης από τον πατέρα Αντώνιο. Αναφέρεται ότι η παραπληροφόρηση ήταν μέρος ενός σχεδίου που είχαν στήσει με σκοπό να καταστραφεί η Δομή.

Στην ιδιόχειρη επιστολή του, ο 16χρονος τρόφιμος της “Κιβωτού του κόσμου” και ένας από τους βασικούς κατηγόρους του ιερέα αναφέρει:

Ανατροπή με τον πατέρα Αντώνιο

«Γράφω αυτό το κείμενο γιατί θέλω να πω την αλήθεια και νιώθω τύψεις για όλον αυτό τον πανικό που έχω δημιουργήσει και το κακό που έχω δημιουργήσει στο πάτερ Αντώνιος και στην κιβωτό ίσα ίσα ο πάτερ ποτέ δεν με έχει πειράξει και μου έχει φερθεί σαν πατέρας μου και θέλω να ζητήσω ένα τεράστιο συγνώμη και με κάποιον τρόπο θέλω αυτό να πάει στα χέρια του για όλο αυτό το κακό που δημιούργησα χωρίς να το θέλω γιατί και εγώ σαν χαζός άκουσα και έπεσα σε παγίδα του γ***** διότι μου έταξε ότι θα πάρω λεφτά και θα πάω στην μαμά μου και θα κάνω ότι γουστάρω και πάλι χίλια συγνώμη πάτερ Αντώνιε».

“Είπε ψέματα το παιδί μου, ποτέ δεν άπλωσε χέρι πάνω του ο π. Αντώνιος”

Παράλληλα, η μητέρα του 16χρονου τρόφιμου απέστειλε επιστολή, στην οποία αναφέρει ότι παραπληροφόρησε τα ΜΜΕ κατηγορώντας απευθείας τον π. Αντώνιο ως υπαίτιο της παρενόχλησης του γιου της.

«Ονομάζομαι… είμαι η μητέρα του… που τον φιλοξενείτε στη δομή Κιβωτό στο Βόλο σε μία επίσκεψη που πήγα να τον δω μου εμπιστεύτηκε πως ουδέποτε δε άπλωσε χέρι ο πάτερ Αντώνιος και όλα αυτά για βιασμούς που με βάλανε και είπα ήτανε ψέμα που οργανώσανε κάτι παιδιά από τη κιβωτό και μου τάξανε ότι με αυτό τον τρόπο θα πάω πίσω στη μητέρα μου που το θέλω πολύ και από τι μου είπε για ένα όνομα για κάποιον γ***** και είμαι υποχρεωμένη να τα αναφέρω όλα αυτά γιατί δεν θέλω να την πληρώσουνε αθώοι άνθρωποι» (Σφραγίδα και βεβαίωση ΚΕΠ Λάρισας με ημερομηνία 17.10.2023) .

“Αποβλήθηκα από την οργάνωση Κιβωτός, καθώς δεν συμφώνησα να καταθέσω κατά του π. Αντώνιου όπως ήθελαν”

Ανατροπή με τον πατέρα Αντώνιο:

Σημαντική είναι η ιδιοχείρως σημειωμένη κατάσταση, η οποία φέρει ημερομηνία 26.10.2023, από μια τρόφιμο. Στο συγκεκριμένο έγγραφο, αναφέρεται ότι ο κύριος καταγγέλλων, μαζί με στελέχη της νέας διοίκησης, προσέγγισαν την εν λόγω τρόφιμο με σκοπό να υποβάλει ψευδείς κατηγορίες εναντίον του ιερέα και επικεφαλής της “Κιβωτού του κόσμου”. Εξαιτίας της άρνησής της να συμμετάσχει σε αυτήν την προσπάθεια, υπέστη την αποβολή από τον οργανισμό.

«Είμαι η… σήμερα είναι 26/10/2023 και θέλω να καταθέσω την δικιά μου αλήθεια σε σχέση με τα γεγονότα της Κιβωτού. Είμαι 19 ετών, βρισκόμουν στο σπίτι φιλοξενίας του Πειραιά με εισαγγελική παρέμβαση το 2014. Μεγάλωνα με αγάπη, ασφάλεια και στοργή. Πιο συγκεκριμένα, λάμβανα φροντίδα και απεριόριστη αγάπη από τον Πάτερ και την πρεσβυτέρα.

Πήγαινα φροντιστήριο ελληνικών και αγγλικών και φοιτούσα σε ιδιωτικό σχολείο. Εμείς τα παιδιά συμμετείχαμε σε δραστηριότητες ανθρωπιστικού χαρακτήρα και λαμβάναμε συμβουλές για την ζωή. Όταν ενηλικιώθηκα έλαβα υποστήριξη καθώς η παλιά διοίκηση κάλυψε τα πρώτα μου έξοδα, μου νοίκιασε σπίτι στην Κυψέλη και μου παρείχε έπιπλα και τρόφιμα. Παράλληλα, δέχθηκα και ψυχολογική υποστήριξη με όλα τα έξοδα καλυμμένα από την παλαιά διοίκηση. Όταν ξέσπασε όλη αυτή η κατάσταση, η ίδια ανάρτησα ένα κείμενο για την ψευδομαρτυρία και αυτό στάλθηκε και δημοσιοποιήθηκε αργότερα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Διανούσα μια δύσκολη περίοδο με τα οικονομικά μου οπότε επέλεξα να συνεργαστώ με την καινούργια διοίκηση γιατί χρειαζόμουν άμεση βοήθεια. Οι όροι συνεργασίας ήταν οι εξής: να απομακρυνθώ από τα στελέχη της παλιάς διοίκησης και να δείξω στους υπόλοιπους ότι υποστηρίζω τις απόψεις των παιδιών που κατέθεσαν κατά του πατρός. Η πίεση της καινούργιας διοίκησης με τον καιρό συνεχιζόταν και γινόταν πιο έντονη.

Επικρατούσε μια μορφή εμφυλίου πολέμου στο κτήριο της Κιβωτού και υπήρχαν περιστατικά βίας, όπως για παράδειγμα με τον…και το περιστατικό οδηγήθηκε στις αρχές αφού σε καμία περίπτωση η βία δεν είναι λύση. Ο κύριος… μου είχε κλείσει ραντεβού με δικηγόρο να καταθέσω και όταν αρνήθηκα μου ανακοίνωσε την ημερομηνία λήξης της συνεργασίας. Οι συνέπειες ήταν να φύγω από την στέγη που μου παρείχαν και να μην λαμβάνω κάποια οικονομική ή υλική βοήθεια.

Τα παιδιά που κατέθεσαν κατά του πατρός, συγκεκριμένα, η… ο…και ο… με παρακαλούσαν να καταθέσω κατά και να προσέξω τι θα πω για να μην τους <<κάψω>>. Ο ίδιος ο 19χρονος, είχε έρθει στο Σύνταγμα να μου μιλήσει και μπερδευόταν και μου άλλαζε συνεχώς τις λεπτομέρειες για τα περιστατικά ασέλγειάς του, εκεί αντιλήφθηκα ότι λέει ψέματα και σταμάτησα οποιαδήποτε επαφή και επικοινωνία μαζί του. Είχα δεχθεί αρκετές απειλές που με έκαναν να δειλιάσω και να μην πω την αλήθεια μου. Για αυτό για λόγους ασφαλείας μετακόμισα Ίλιον με την βοήθεια της Εξέλιξης της ζωής.

Όταν συνειδητοποίησα ότι και αυτοί με πίεζαν με την υπόθεση αφού εργάζεται μάρτυρας κατά του πάτερ, η…  τσακώθηκα και μου λήξανε την συνεργασία και έτσι έχασα και τα δίδακτρα και την δουλειά μου θέλω να τονίσω ότι η Εξέλιξη ζωής συνεργάζεται με την καινούργια διοίκηση και από ό,τι φαίνεται είχαν τον ίδιο σκοπό να καταθέσω κατά της παλιάς διοίκησης μέσω ψυχολογικής πίεσης.

Ήθελαν να καταθέσω για περιστατικά βίας στον Πειραιά και όσο μου ήταν επιτρεπτό βάσει χρονολογίας να ισχυριστώ ότι ήμουν μπροστά σε περιστατικά που αφηγείται ο…  και να τον βοηθήσω στην κατάθεσή του. Έχω κάποιες επικοινωνίες με τα ανήλικα παιδιά του Πειραιά και μαθαίνω από έγκυρες πηγές ότι έχουν σεξουαλικές επαφές με ενηλίκους και καπνίζουν με γνώση των παιδαγωγών τους.

Έτυχε, συγκεκριμένα, να πετύχω πηγαίνοντας στην πρώην δουλειά μου, την … (ανήλικη) χωρίς λεφτά, εισιτήριο και συνοδό να πηγαίνει με προαστιακό στο Κιάτο στον αδελφό της, εντελώς μπερδεμένη με όλα αυτά θέλω να τονίσω την στάση που κρατά η καινούργια διοίκηση παραμελώντας τα παιδιά με μόνο της σκοπό το κέρδος και με την σειρά μου να μοιραστώ την αλήθεια γιατί η παλιά διοίκηση και ο Πάτερ είναι αθώοι και μας αγαπάνε πραγματικά και θέλουν μόνο το καλό μας. Τέλος, φοβάμαι που εκφράζω την αλήθεια γιατί όπως ανέφερα είχα δεχθεί απειλές και στο παρελθόν».

Η επιστολή φέρει Σφραγίδα και βεβαίωση ΚΕΠ.

“O π. Αντώνιος ποτέ δεν με εκμεταλλεύθηκε παρότι γνώριζε τη σεξουαλικότητά μου”

Ανατροπή με τον πατέρα Αντώνιο:

Τέλος ένα νέο έγγραφο διαφαίνεται στο φως της δημοσιότητας, ένα τετρασέλιδο σημείωμα με ημερομηνία 3 Οκτωβρίου 2023, που προέρχεται από έναν νεαρό, πλέον 20 ετών, που παραμένει στην Κιβωτό από τα 10 του χρόνια. Στο έγγραφο αυτό, αποκαλύπτει τη σεξουαλικότητά του και δηλώνει ότι οι καταγγέλλοντες “λένε ψέματα”. Επιπλέον, υποστηρίζει ότι ο π. Αντώνιος, παρότι γνώριζε τη σεξουαλικότητά του, ποτέ δεν τον εκμεταλλεύτηκε.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top