Φοροδιαφυγή

Έχουν ξεκινήσει οι πρώτες καταγγελίες: Πρώτη κατηγορία κατά πολίτη για φοροδιαφυγή!

Η κυβέρνηση αποφάσισε να εξοικειώσει την ελληνική κοινωνία με πρακτικές που είναι εξαιρετικά επικίνδυνες.

Στο πλαίσιο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου εγκρίθηκε η διάθεση αμοιβών για τον καταγγέλλων, ο οποίος μπορεί πλέον να καταγγέλλει άλλους πολίτες για φοροδιαφυγή, ανταλλάσσοντας τις καταγγελίες του με χρηματικές ανταμοιβές!

Οι πρώτες καταγγελίες, φαίνεται, έχουν ήδη κατατεθεί. Σε ένα τηλεοπτικό κανάλι, ένας πολίτης κατήγγειλε ψαρά για παράνομη δραστηριότητα, ισχυριζόμενος πως πουλάει παράνομα ψάρια ενώ κάποιος άλλος του παρέχει ρεύμα στα ψυγεία του.

Επίσης, καταγγέλθηκαν περιπτώσεις παράνομης διάθεσης προϊόντων μεταξύ φίλων και συνανθρώπων, μια πρακτική που συνήθως διαπραγματεύεται η παγκόσμια νομοθεσία.

Το νομοσχέδιο προβλέπει χρηματικές ανταμοιβές για τους καταγγέλλοντες, με ποσά που κυμαίνονται από 100 ευρώ έως 3.000 ευρώ.

Πλέον, οι πολίτες είναι διατεθειμένοι να ασκήσουν καταγγελίες, είτε για να συμμορφωθούν με τον νέο νόμο, είτε για προσωπικούς λόγους. Συνεπώς, η κοινωνία θα αντιμετωπίσει νέα προβλήματα, καθώς αυτή η πρακτική θα δημιουργήσει διχασμό και αναζωπύρωση προβλημάτων στις ανθρώπινες σχέσεις.

Μέχρι τώρα, οι εν λόγω πρακτικές ήταν παράνομες, και η κυβέρνηση φαίνεται ότι παίρνει μια επικίνδυνη απόφαση, ανοίγοντας τον δρόμο για επιβράβευση των καταγγελιών των πολιτών.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top