Έναρξη εξέτασης της δικογραφίας για τα Τέμπη που παραδόθηκε στη Βουλή - Τι περιέχει

Έναρξη εξέτασης της δικογραφίας για τα Τέμπη που παραδόθηκε στη Βουλή – Τι περιέχει

Οι βουλευτές δεν θα λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας για να διασφαλιστεί η εχεμύθεια της διαδικασίας.

Ξεκινάει μέσα στην ημέρα η μελέτη του φακέλου που απέστειλε η εισαγγελία Λάρισας στα μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, με ευρήματα από τις έρευνες για το έγκλημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό, η δικογραφία περιλαμβάνει περίπου 1.000 σελίδες και περιέχει:

  • Μηνυτήριες αναφορές
  • Εκθέσεις εξέτασης μαρτύρων
  • Πορίσματα εκθέσεων πραγματογνωμοσύνων
  • Το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Οι βουλευτές δεν θα λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας για να διασφαλιστεί η εχεμύθεια της διαδικασίας. Ωστόσο, τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής θα μπορούν να επισκέπτονται το γραφείο του Ειδικού Γραμματέα του κοινοβουλίου για να μελετούν τα σχετικά έγγραφα και να αντλούν στοιχεία και πληροφορίες για τη σύνταξη των πορισμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που συγκροτήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο προκειμένου να ερευνήσει τις διαχρονικές παθογένειες των σιδηροδρόμων από το 1997 έως και σήμερα ολοκλήρωσε την περασμένη εβδομάδα τη διαδικασία εξέτασης μαρτύρων. Τα μέλη της επιτροπής έχουν αρχική προθεσμία έως τις 8 Μαρτίου για την κατάθεση των τελικών τους συμπερασμάτων, ενώ στις 11 Μαρτίου θα διεξαχθεί η τελική συνεδρίαση προκειμένου να εξεταστεί εάν μπορεί να κατατεθεί κοινό πόρισμα.

Παράλληλα, το ΚΚΕ ζητά νέα έκτακτη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για να συζητηθούν τα στοιχεία της δικογραφίας, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης προτείνει παράταση όλων των προθεσμιών τουλάχιστον για μία εβδομάδα προκειμένου να γίνει πιο προσεκτική ανάγνωση των εισαγγελικών ευρημάτων.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top