Κυριάκος Μητσοτάκης: Υπερασπίζεται την απόρριψη προανακριτικής με προσβολή για των Νεκρών στα Τέμπη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Υπερασπίζεται την απόρριψη προανακριτικής με προσβολή των Νεκρών στα Τέμπη

«Αν δεν είχε γίνει το δυστύχημα στα Τέμπη θα γινόταν αυτή η προανακριτική για τη σύμβαση 717;» ήταν η προσβλητική δικαιολογία του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να δικαιολογήσει την απόρριψη του αιτήματος για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που υπέβαλε η αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με την αμαρτωλή σύμβαση 717, με ένα άλμα λογικής που προσβάλει τους νεκρούς των Τεμπών και τις οικογένειές τους. Η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε τη σύσταση της επιτροπής, και ο πρωθυπουργός προσπάθησε να βρει λογική εξήγηση για αυτήν την απόφαση, προκαλώντας παράλληλα αντιδράσεις με την προσβλητική του διατύπωση σχετικά με τα θύματα στα Τέμπη και τις οικογένειές τους.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως, όσον αφορά τα Τέμπη, οποιαδήποτε ενέργεια από την πλευρά της κυβέρνησης κατηγορείται για συγκάλυψη. Κατόπιν, παρείχε μια απάντηση που βασίζεται στην εικονική πραγματικότητα για την απόρριψη του αιτήματος για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, με στόχο τη διερεύνηση των πιθανών ποινικών ευθυνών των υπουργών της κυβέρνησής του.

Στη συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να αποσυνδέσει την εθνική τραγωδία των Τεμπών από την αμαρτωλή σύμβαση 717 και τις πιθανές ευθύνες υπουργών της κυβέρνησής του. Δηλώνει ότι η μη ολοκλήρωση της σύμβασης δεν συνδέεται με το δυστύχημα στα Τέμπη και εκφράζει την αντίθεσή του στη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των πιθανών ποινικών ευθυνών υπουργών.

Ο πρωθυπουργός, με παράλογο συλλογισμό, ερωτά αν η προανακριτική θα γινόταν χωρίς το δυστύχημα, προσπαθώντας να αποδείξει την ασυνάφεια των δύο θεμάτων. Η συνέντευξη αυτή αποτελεί μια προσπάθεια αποσύνδεσης της εθνικής τραγωδίας από την κακουργηματική απιστία που αναφέρει η ευρωπαϊκή εισαγγελία, ιδίως όσον αφορά τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top