Μάκης Βορίδης: Η ΝΔ ψηφίζει την Εξεταστική του ΚΚΕ για τα Τέμπη - Αντίθεση στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής

Μάκης Βορίδης: Η ΝΔ ψηφίζει την Εξεταστική του ΚΚΕ για τα Τέμπη – Αντίθεση στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής

Ο υπουργός επανέλαβε αρκετές φορές ότι «η ΝΔ τοποθετείται με καθαρό τρόπο: θέλουμε τη διερεύνηση των αιτιών»

Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας στα Τέμπη. Ωστόσο, τόνισε ότι θα καταψηφίσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. Η δήλωση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, αντικατοπτρίζοντας τη θέση του κόμματος σε σχέση με τις προτάσεις εξεταστικών επιτροπών που υποβλήθηκαν μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ανταπέδωσε τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, υπερασπίζοντας τη θέση της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά την διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας στους σιδηροδρόμους. Η κυβέρνηση, υποστηρίζει ο υπουργός, ανέλαβε άμεσα πολιτική ευθύνη για το συμβάν και προχώρησε σε ενέργειες για τη διερεύνηση των αιτιών, συμπεριλαμβανομένης της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής.

Ο κ. Βορίδης εξέφρασε την υποστήριξη της ΝΔ στην πρόταση του ΚΚΕ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, ενώ απέρριψε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Προανακριτική Επιτροπή, καθώς, κατά τη γνώμη του, δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Καταδίκασε τις πολιτικές εκμεταλλεύσεις του γεγονότος από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας τη λεία σύγκλιση γύρω από τη διερεύνηση των πραγματικών προβλημάτων των σιδηροδρόμων.

Ο υπουργός απήντησε και σε κριτικές για τη διαδικασία της Εξεταστικής Επιτροπής, δηλώνοντας ότι πρόκειται για κοινοβουλευτικό θέμα που θα καθοριστεί από την ίδια την Επιτροπή. Επίσης, εξέφρασε τη λύπη του για τη δυσκολία επίτευξης σύγκλισης στη Βουλή για τη διερεύνηση των συστημικών προβλημάτων του σιδηροδρομικού συστήματος, καθώς η αντιπαράθεση πολιτικών συμφερόντων φαίνεται να επικρατεί.

Τέλος, ο υπουργός αναφέρθηκε σε αντιφάσεις στις θέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, καταδικάζοντας την “τακτική” τους και επισημαίνοντας την προσπάθειά τους να προβούν σε άμεση έρευνα των ποινικών ευθυνών, χωρίς, κατά την άποψή του, σαφή ενδείξεις για ποινική ευθύνη.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top