Σκέψεις για μη υποψηφιότητα του Σ. Κασσελάκη για να αποφύγει την ήττα - Ο Δ. Τεμπονέρας ως πιθανός διάδοχός του

Σκέψεις για μη υποψηφιότητα του Σ. Κασσελάκη για να αποφύγει την ήττα – Ο Δ. Τεμπονέρας ως πιθανός διάδοχός του

Τρεις ολιγάρχες στηρίζουν τον τωρινό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σκέψεις να μην τεθεί και πάλι υποψήφιος ο τωρινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Κασσελάκης, προκειμένου να αποφύγει τη βαριά ήττα (με ερώτημα εάν θα καταφέρει να συγκεντρώσει το 20%) εξετάζονται στο στενό του περιβάλλον.

Κάποιοι συνεργάτες του προτείνουν μια αποχώρηση με “κεφάλι ψηλά” παρά μια ηχηρή ήττα, καθώς ο Α. Τσίπρας έχει εκφραστεί με σαφήνεια κατά του.

Ως θετικό στοιχείο για την υποψηφιότητα του Σ. Κασσελάκη αναφέρεται η υποστήριξή του από τρεις κορυφαίους οικονομικούς παράγοντες, ένας εκ των οποίων διαθέτει και ιδρυτικό κονδύλι στην Ελλάδα με εκτεταμένες δραστηριότητες.

Ωστόσο, φαίνεται ότι οι ολιγάρχες υπάρχουν, ενώ οι ψήφοι απουσιάζουν.

Σχετικά με το ποιος θα είναι ο αντίπαλός του, συζητείται, αλλά οι περισσότεροι κλίνουν προς το όνομα του Δ. Τεμπονέρα, γιου του αδικοχαμένου καθηγητή στην Πάτρα, Νίκου Τεμπονέρα, ο οποίος δολοφονήθηκε από τους ΟΝΝΕΔίτες, με επικεφαλής τον Γ. Καλαμπόκα και μία ομάδα από τους Μυλωνά, Σπίνο, Γραμματίκα και Γραμματικόπουλο, κατά την επίθεση ανακατάληψης του τότε σχολικού συγκροτήματος.

Πρόκειται για ένα σημαντικό όνομα στον χώρο της Αριστεράς και συμβολικό όσον αφορά την αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία, καθώς ο πατέρας του νυν πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, Κ. Μητσοτάκης, είχε κατηγορηθεί από το τότε ΠΑΣΟΚ και την τότε Αριστερά ως υπεύθυνος της δολοφονίας του πατέρα Τεμπονέρα.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top