Ηλεκτροσόκ σε 1,25 εκατ. επιχειρήσεις από τους παρόχους ενέργειας: Οι πάροχοι ζητούν πίσω τα λεφτά από τις επιδοτήσεις ρεύματος!

Ηλεκτροσόκ σε 1,25 εκατ. επιχειρήσεις από τους παρόχους ενέργειας: Οι πάροχοι ζητούν πίσω τα λεφτά από τις επιδοτήσεις ρεύματος!

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπως μικρά εστιατόρια, περίπτερα κλπ. πέφτουν στο «σκοτάδι» μετά το «φρένο» επιδοτήσεων της ΕΕ!

Οι πάροχοι ενέργειας ζητούν πίσω τις ενισχύσεις που είχαν δοθεί ως επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα σε 1,25 εκατ. μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας μετά το «φρένο» που έβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή!
Τον Απρίλιο του 2022, ο Κώστας Σκρέκας, τότε Υπουργός Ενέργειας, ανακοίνωνε επιδοτήσεις ηλεκτρικού ρεύματος που συμπεριελάμβαναν και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με παροχές ως 35kva, όπως για παράδειγμα μικρά εστιατόρια, περίπτερα, κομμωτήρια, φούρνους. Αυτή η εξαγγελία αφορούσε 1,25 εκατ. επιχειρήσεις και θα ξεκινούσαν αναδρομικά από τον Ιανουάριο 2022, μέχρι και τον Δεκέμβριο 2022.

Λόγω της επείγουσας κατάστασης εξαιτίας της εγκληματικής και ληστρικής ρήτρας αναπροσαρμογής και των αντιδράσεων που αυτή είχε ξεσηκώσει, το ΥΠΕΝ δεν περίμενε την έγκριση της Κομισιόν για το μέτρο.
Στα τέλη του 2022 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε επιδοτήσεις δεκάμηνες και όχι δωδεκάμηνες (από τον Φεβρουάριο 2022 έως τον Νοέμβριο 2022) και όχι οριζόντιες, αλλά με συγκεκριμένα ανώτατα όρια κρατικών ενισχύσεων.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια «τρύπα» περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ στους παρόχους, όπως υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς. Και τι κάνουν γι’ αυτό; Ζητούν πίσω «τα σπασμένα»!

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top