Το σενάριο εφιάλτης για το Μαξίμου: Η ΝΔ κάτω από το 30%, τα Δεξιά κόμματα συνολικά στο 20%

Το σενάριο εφιάλτης για το Μαξίμου: Η ΝΔ κάτω από το 30%, τα Δεξιά κόμματα συνολικά στο 20%

Στις ευρωεκλογές δεν επιλέγουν μια νέα κυβέρνηση, αλλά κρίνουν το μέλλον της.

Στην πρόσφατη δημοσκόπηση της Pulse, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί μια διαφορά 18 μονάδων από το δεύτερο κόμμα, το ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, κρίσιμοι δείκτες υποδεικνύουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υποχωρήσει το κυβερνών κόμμα κάτω από το ψυχολογικό όριο του 30%, με τα δεξιά κόμματα να κερδίζουν συνολικά ένα 20%!

Ένδειξη του κλίματος στην κοινωνία ήταν οι απαντήσεις των πολιτών στο ερώτημα για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών, με το 61% να υποστηρίζει την ιδέα και μόνο το 28% να την απορρίπτει.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Pulse:

  • Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33% στην εκλογική επιρροή, ο ΣΥΡΙΖΑ 15%, το ΠΑΣΟΚ 12,5%, ενώ ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 9%, το ΚΚΕ με 8,5%, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5%, οι Σπαρτιάτες και η Νέα Αριστερά με 3%. Οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου μετρήθηκαν στο 1,8% μαζί με τη Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Αλλά όταν μιλάμε για πρόθεση ψήφου:

  • Η ΝΔ συγκεντρώνει 28,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 13%, το ΠΑΣΟΚ 11%, το ΚΚΕ 7,5%, οι Σπαρτιάτες 2,5%, η Ελληνική Λύση 8%, η Νίκη 3%, η Πλεύση Ελευθερίας 3%, και η Νέα Αριστερά 2,5%.

Η εκλογική επιρροή της ΝΔ ήδη συρρικνώνεται σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις. Η εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του φαίνεται να κλονίζεται μετά τα γεγονότα στα Τέμπη και το νομοσχέδιο για τα δικαιώματα των “παντρεμένων” ΛΟΑΤΚΙ+, που επιτρέπει την υιοθεσία παιδιών.

Η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη έχει κλονιστεί σοβαρά, με λιγότερο από το 30% να εμπιστεύεται τους δικαστές και τους θεσμούς. Και πάνω από το 50% των ερωτηθέντων υποστηρίζει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη.

Συνολικά, στις ευρωεκλογές κρίνεται το μέλλον, όχι μόνο μιας κυβέρνησης, αλλά και της χώρας.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top