bitcoin vs gold

Ο χρυσός κατατρόπωσε την αξία των αμερικανικών ομολόγων και παραμένει σε χαμηλή απόδοση σε σχέση με το Bitcoin – Η ζήτηση για ασφαλή καταφύγια αυξάνεται

Κατά την τελευταία περίοδο, ο χρυσός κυριαρχεί επί των ανταγωνιστών του που ανήκουν σε κατηγορίες χαμηλού κινδύνου, όπως το δολάριο των “Ηνωμένων Πολιτειών”, το οποίο βρίσκεται σε ποσοστιαία πτώση κοντά στο 1%, και τα αμερικανικά ομόλογα με διάρκεια 10 ετών, τα οποία εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν μια από τις χειρότερες πτωτικές φάσεις στην ιστορία των αγορών.

Ωστόσο, ο χρυσός παραμένει πίσω από το Bitcoin. Το κρυπτονόμισμα αυτό, που ορισμένοι αποκαλούν ψηφιακή εναλλακτική του χρυσού, έχει δει την αξία του να αυξάνεται περισσότερο από 25% τον Οκτώβριο, χάρη στην αισιοδοξία των επενδυτών ότι οι ρυθμιστικές αρχές των “Ηνωμένων Πολιτειών” θα εγκρίνουν σύντομα ένα spot Bitcoin ETF.

Οι κεντρικές τράπεζες

Εκτός από τη νέα προσοχή που τραβά ως ασφαλές καταφύγιο, ο χρυσός έχει αντιμετωπίσει πρόσφατα ανοδική τάση λόγω των κεντρικών τραπεζών που αγοράζουν χρυσές ράβδους, σε μια προσπάθεια να μειώσουν την εξάρτησή τους από το δολάριο. Αυτή η εξέλιξη έχει επισημανθεί από αναλυτές.

“Η ζήτηση για χρυσό είναι ικανοποιητική το τρέχον τρίμηνο, σε σύγκριση με τον μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών”, αναφέρει η Louise Street από το World Gold Council καθώς ο όμιλος δημοσίευσε την τριμηνιαία έκθεσή του. “Προβλέπεται ότι, με τον ανοδικό ρυθμό των γεωπολιτικών εντάσεων και την προσδοκία για σταθερή ζήτηση από τις κεντρικές τράπεζες, η ζήτηση για χρυσό θα συνεχίσει να αυξάνεται.”

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top