France Paris David Stars

Σοκ στο Παρίσι: Καταγράφουν σπίτια της εβραϊκής κοινότητας με τον σταυρό του Δαβίδ

Στο Παρίσι, προκαλεί ανατριχίλα η πρακτική ενός ανώνυμου συνόλου ατόμων, τα οποία έχουν ζωγραφίσει το σύμβολο του Δαβίδ σε κατοικίες και εμπορικά καταστήματα της εβραϊκής κοινότητας, με σκοπό να προκαλέσουν ανησυχία και να στοχοποιήσουν τα μέλη αυτής της κοινότητας. Το γεγονός αυτό αναζωπυρώνει τραυματικές αναμνήσεις από το παρελθόν.

Η εξέλιξη αυτή προκαλεί έντονη ανησυχία, καθώς ενδέχεται να αντιπροσωπεύει στοχοθέτηση των Εβραίων στη Γαλλία, ενώ η χώρα αντιμετωπίζει πολιτικές αντιφάσεις σε σχέση με τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Παρόμοιες επιθέσεις παρατηρήθηκαν πρόσφατα στο Βερολίνο, ενώ και στα προάστια του Παρισιού, όπως το Ομπερβιλιέ, το Φοντενέ ω Ροζ και το Βάνβ, παρατηρήθηκε ανάλογη στοχοθέτηση. Στη γειτονική κωμόπολη Σεντ Ουέν, τα αστέρια του Δαβίδ συνοδεύονταν ακόμη και από συνθήματα όπως “Η Παλαιστίνη θα αντέξει.”

Οι αρχές του Παρισιού έχουν ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των υπευθύνων της φθοράς σε κτίρια που ανήκουν σε μέλη της εβραϊκής κοινότητας στην περιοχή του 14ου διαμερίσματος του Παρισιού, καταγγέλλοντας την πράξη αυτή ως ρατσιστική.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top