aerodromio eleusinas

Συμμετοχή της Ελλάδας στην σύγκρουση Ισραήλ-Γάζα; Πολλαπλές αποστολές μεταφοράς από αεροσκάφη C-130 της (USAF) προσγειώνονται στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα

Σήμερα, όχι λιγότερα από οκτώ αμερικανικά C-130 προσγειώθηκαν στην Ελλάδα, φέρνοντας εφόδια από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν τακτικά τη βάση 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα για τις προσγειώσεις διάφορων αμερικανικών C-130, με σκοπό τη μεταφορά εφοδίων από την Αμερική.

Η εν λόγω ενέργεια αναδεικνύει την ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτήν τη σύγκρουση, ενώ η βάση 112 Πτέρυγας Μάχης δεν περιλαμβάνεται στη συμφωνία για βάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Επιπλέον, οι παρεχόμενες διευκολύνσεις από την Ελλάδα αφορούν την συνεργασία της με το ΝΑΤΟ και δεν απορρέουν από υποχρεώσεις που προκύπτουν από την συμμαχική σχέση της χώρας με τις ΗΠΑ.

Παρά ταύτα, η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να διευκολύνει τις αμερικανικές δραστηριότητες στην περιοχή. Εν τέλει, αναμένεται να προσφέρει τη δυνατότητα ενίσχυσης της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ελλάδα, σε ανταλλαγή για την συνεχιζόμενη αμερικανική παρουσία στη βάση 112 Πτέρυγας Μάχης.

Αυτή η επικαιρότητα υπογραμμίζει την ανάγκη για διαπραγμάτευση και αμοιβαία οφέλη στο πλαίσιο της συμμαχικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top