Ο Τραμπ κυριαρχεί του Μπάιντεν σε 5 πολιτείες — Δημοσκόπηση των NYT

Ο Τραμπ κυριαρχεί του Μπάιντεν σε 5 πολιτείες — Δημοσκόπηση των NYT

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα κέρδιζε εύκολα τον Τζο Μπάιντεν με περισσότερες από 300 εκλογικές ψήφους στις εκλογές του 2024, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση από τους New York Times και το Siena College.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Τραμπ προηγείται του Μπάιντεν σε πέντε από τις έξι πολιτείες ταλάντευσης – Νεβάδα, Τζόρτζια, Αριζόνα, Μίσιγκαν, Πενσυλβάνια και Ουισκόνσιν – τις οποίες κέρδισε ο Μπάιντεν το 2020.

axios

Από το AXIOS :

Ο Μπάιντεν ηγήθηκε του Τραμπ στο Ουισκόνσιν, αλλά έπεσε 4 μονάδες στην Πενσυλβάνια, 5 στην Αριζόνα, 6 στη Τζόρτζια, 5 στο Μίσιγκαν και 10 στη Νεβάδα.

Το 71 τοις εκατό είπε ότι ο Μπάιντεν ήταν «πολύ μεγάλος», συμπεριλαμβανομένου του 54 τοις εκατό των υποστηρικτών του Μπάιντεν.

Μόνο το 39 τοις εκατό αυτών των ψηφοφόρων αισθάνθηκε το ίδιο για τον Τραμπ, ο οποίος θα ήταν ο γηραιότερος πρόεδρος που ορκίστηκε ποτέ και δεν έχει μοιραστεί λεπτομέρειες για την υγεία του.

Οι ψηφοφόροι του Swing State είπαν ότι εμπιστεύονται τον Τραμπ έναντι του Μπάιντεν για την οικονομία με διαφορά 22 μονάδων, 59 έως 37 τοις εκατό.

Ο Τραμπ και ο Μπάιντεν είναι ουσιαστικά ισόπαλοι μεταξύ των ψηφοφόρων κάτω των 30 ετών – μια μεγάλη αλλαγή από το 2020.

Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που αντιμετωπίζει το εκλογικό σώμα με τον Μπάιντεν είναι τα γηρατειά του.

Η συντριπτική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, το 71%, είπε ότι ο 80χρονος Μπάιντεν είναι πολύ μεγάλος, συμπεριλαμβανομένου του 54% των Δημοκρατικών.

Το 62% λέει επίσης ότι ο Μπάιντεν δεν έχει την «ψυχική οξύτητα» για να είναι αποτελεσματικός πρόεδρος.

Ο εκπρόσωπος του Μπάιντεν, Κέβιν Μουνόζ, υποβάθμισε τα ευρήματα της δημοσκόπησης.

«Οι προβλέψεις για περισσότερο από ένα χρόνο τείνουν να φαίνονται λίγο διαφορετικές ένα χρόνο αργότερα. Το Gallup προέβλεψε μια απώλεια οκτώ πόντων για τον Πρόεδρο Ομπάμα μόνο για να κερδίσει με το χέρι ένα χρόνο αργότερα», είπε στο Axios.

Ίσως αυτοί οι καταστροφικοί αριθμοί να εξηγήσουν γιατί οι Δημοκρατικοί σε πολιτείες όπως το Κολοράντο , η Μινεσότα και άλλες προσπαθούν να αφαιρέσουν τον Τραμπ από το ψηφοδέλτιο του 2024 επικαλούμενοι την 14η Τροποποίηση.

Ή γιατί ο Τραμπ αντιμετωπίζει πάνω από 700 χρόνια φυλάκιση από 91 πολιτειακές και ομοσπονδιακές κατηγορίες σε υποθέσεις στην Ουάσιγκτον, τη Φλόριντα, τη Τζόρτζια και τη Νέα Υόρκη για τις εκλογές του 2020, για φερόμενο λάθος χειρισμό διαβαθμισμένων εγγράφων και φερόμενη παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων.

«Οι δημοκράτες δεν νοθεύουν τις εκλογές και προσπαθούν να ρίξουν τους αντιπάλους τους στη φυλακή επειδή είναι βέβαιοι ότι θα κερδίσουν. Οι Δημοκρατικοί κάνουν αυτά τα πράγματα επειδή ξέρουν ότι θα χάσουν και γι’ αυτούς η καταστροφή της δημοκρατίας είναι προτιμότερη από την ήττα σε εκλογές», έγραψε στο X ο συνιδρυτής των Ομοσπονδιακών Σον Ντέιβις.


ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top