Είδηση από την Bild: «Πόλεμος ΝΑΤΟ-Ρωσίας αναμένεται το καλοκαίρι του 2025»!

Είδηση από την Bild: «Πόλεμος ΝΑΤΟ-Ρωσίας αναμένεται το καλοκαίρι του 2025»!

Ανακοινώσεις γερμανικού στρατού για περίεργες «διαρροές» ενημερώσεων.

«Η Γερμανία προετοιμάζεται για πόλεμο μεταξύ των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας που θα μπορούσε να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2025», αναφέρει η γερμανική Bild, επικαλούμενη ένα απόρρητο έγγραφο της Bundeswehr!

Σύμφωνα με αναφορές, το ΝΑΤΟ εξετάζει ένα υποθετικό σενάριο πολεμικής σύγκρουσης με τη Ρωσία, το οποίο ονομάζεται “Alliance Defense 2025”. Στο πλαίσιο αυτού του σεναρίου, εκτιμάται ότι η Ρωσία θα εξαπολύσει επίθεση κατά των θέσεων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, με έναν αρχιστράτηγο του ΝΑΤΟ να δίνει εντολή για τη μετακίνηση 300 χιλιάδων στρατιωτών στην ανατολική πλευρά, συμπεριλαμβανομένων 30 χιλιάδων στρατιωτών της Μπούντεσβερ.

Το σενάριο προβλέπει ότι η ένταση θα μπορούσε να ξεκινήσει από τις αρχές του 2024 με την έναρξη της ρωσικής επίθεσης εναντίον της Ουκρανίας. Το “Alliance Defense 2025” περιγράφεται ως ένα υποθετικό σενάριο πολιτικο-στρατιωτικής ιστορίας, ενώ η χρήση συγκεκριμένων ημερομηνιών προσδίδει ρεαλισμό στο πλαίσιο της άσκησης.

Ενώ δεν έχει δημοσιευθεί το έγγραφο, η πιθανή διαρροή αυτών των πληροφοριών μπορεί να έχει σκοπό να επηρεάσει την κοινή γνώμη ή να στείλει μηνύματα σε εχθρικές κυβερνήσεις. Παρόλα αυτά, πρόκειται για ένα ενδεχόμενο σενάριο πολέμου που προβλέπει σημαντικές στρατηγικές εξελίξεις στην περιοχή του ΝΑΤΟ.

Στο υποθετικό σενάριο μιας πιθανής μεγάλης επίθεσης της Ρωσίας κατά της Δύσης, που περιγράφεται, η κατάσταση ξεκινά τον Ιούλιο με σοβαρές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και άλλες μορφές υβριδικού πολέμου, κυρίως στη Βαλτική, προκαλώντας συνεχείς κρίσεις. Η Ρωσία αρχίζει να υποκινεί εθνικές ρωσικές μειονότητες στην Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.

Σύμφωνα με το σενάριο, η Ρωσία χρησιμοποιεί συγκρούσεις στην περιοχή ως δικαιολογία για να ξεκινήσει τη μεγάλης κλίμακας άσκηση “Zapad 2024” με 50,000 στρατιώτες στη δυτική Ρωσία και τη Λευκορωσία από τον Σεπτέμβριο. Ο μυστικός στόχος του Κρεμλίνου είναι να καταλάβει το Διάδρομο Suwalki, τη στενή πολωνολιθουανική λωρίδα γης.

Το σενάριο περιλαμβάνει ψευδή προπαγάνδα από τη Ρωσία για μια επικείμενη επίθεση του ΝΑΤΟ. Κατά τον Δεκέμβριο του 2024, προκαλείται μια τεχνητά προκαλούμενη “συνοριακή σύγκρουση” με “ταραχές και πολλούς θανάτους” στην περιοχή.

Στη συνέχεια, η Ρωσία εκμεταλλεύεται την πιθανή έλλειψη ηγεσίας στις ΗΠΑ μετά την πιθανή εκλογική ήττα του Τζο Μπάιντεν. Επαναλαμβάνει την εισβολή στην Ανατολική Ουκρανία και προβαίνει σε κινήσεις που απειλούν τη Βαλτική. Η κατάσταση επιδεινώνεται με αυξανόμενες ανησυχίες από την Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής στο Βορειοατλαντικό Συμβούλιο.

Το ΝΑΤΟ αποφασίζει μέτρα αξιόπιστης αποτροπής τον Μάιο του 2025 για να αντιμετωπίσει μια πιθανή ρωσική επίθεση. Στη συνέχεια, εκδηλώνεται έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κατά την οποία η Ρωσία κατηγορεί τη Δύση για προετοιμασία επίθεσης.

Το σενάριο ολοκληρώνεται 30 ημέρες μετά την “Ημέρα Χ,” αφήνοντας ανοιχτό το ερώτημα αν η Ρωσία θα αποτραπεί από την ανάπτυξη του ΝΑΤΟ.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top