Στο προσκήνιο η χορήγηση ιθαγένειας στους Πρίγκιπες Παύλο και Νικόλαο ως «ανάχωμα» για την δυσαρέσκεια στα «δεξιά»...

Στο προσκήνιο η χορήγηση ιθαγένειας στους Πρίγκιπες Παύλο και Νικόλαο ως «ανάχωμα» για την δυσαρέσκεια στα «δεξιά»…

Για περισσότερα από 50 χρόνια, η ελληνική βασιλική οικογένεια έχει είναι αντικείμενο μικροκομματικών συμφερόντων. Ένα τέτοιο συμφέρον οδήγησε στην αφαίρεση της ελληνικής ιθαγένειας από τα μέλη της. Και τώρα, ένα τέτοιο συμφέρον οδηγεί τον κ. Μητσοτάκη στην απόφαση να την επανακαταθέσει στους πρίγκιπες Παύλο και Νικόλαο.

Το περιβάλλον του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου παρατηρεί την ενίσχυση των ανησυχιών για την αυξανόμενη αντίδραση της βάσης της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την απόκλιση από τις παραδοσιακές θέσεις του κόμματος. Σε αντίδραση με αυτό, επιλέγεται η επανακατάθεση της ιθαγένειας στα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ως μέρος μιας σειράς πολιτικών κινήσεων που στοχεύουν στην αποσπασματοποίηση του “μετώπου της οργής” που διαμορφώνεται στα δεξιά του κόμματος.

Ενώ πλησιάζουν οι ευρωεκλογές, ο κ. Μητσοτάκης διαπιστώνει ότι το πολιτικό κόστος των αποφάσεών του – τόσο για την “νομιμοποίηση” χιλιάδων παράνομων μεταναστών όσο και για τη θέσπιση του γάμου των ομοφυλοφίλων – είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι εκτιμήθηκε αρχικά.

Το “μήνυμα” έχει ήδη δοθεί, με τη συμμετοχή των Ελλήνων πολιτών στη “ιδιωτική” κηδεία του Βασιλιά. Ωστόσο, οι επικοινωνιολόγοι του Μεγάρου Μαξίμου το αγνόησαν, θεωρώντας ότι η υπόθεση θα λησμονηθεί σύντομα. Η επιμονή ορισμένων κύκλων της κυβέρνησης να συνεχιστούν πολιτικές κινήσεις που αντιβαίνουν στις αρχές του κόμματος εμποδίζει την αποσυμπίεση της οργής των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.

Έτσι, αναμένεται σύντομα να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την επανακατάθεση της ιθαγένειας. Ωστόσο, αυτή η κίνηση δεν αναμένεται να συναντήσει ευνοϊκή ανταπόκριση, καθώς δεν θα υπάρξει εύλογη αιτιολόγηση που να βασίζεται σε δικαιώματα, αλλά μάλλον μεγαλοστομίες της κυβέρνησης για ισότητα και δικαιοσύνη. Αντίθετα, η κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσει την αβελτηρία της για την αφαίρεση της ιθαγένειας εδώ και πάνω από 40 χρόνια. Αυτό που βάζει τα πράγματα στη σωστή βάση είναι η προηγούμενη δήλωση του Πρίγκιπα Νικολάου: “Η αφαίρεση της ιθαγένειάς σου είναι κάτι γραφειοκρατικό, εγώ γνωρίζω αν είμαι Έλληνας ή όχι. Στο αίμα μου υπάρχει Ελλάδα, ταυτίζομαι με αυτήν την χώρα. Είμαι Έλληνας και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει”.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top