ΕΕ εντολή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να μην καλέσει Ρώσους διπλωμάτες στην εορτή της 25ης Μαρτίου

ΕΕ εντολή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να μην καλέσει Ρώσους διπλωμάτες στην εορτή της 25ης Μαρτίου

Ωστόσο, η απόφαση της ΕΕ να μην καλέσει Ρώσους διπλωμάτες στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου έχει προκαλέσει αντιδράσεις και συζητήσεις.

Παρά το γεγονός ότι αυτή η πρακτική δεν είναι νέα και εφαρμόζεται από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η Ρωσία είχε έναν κυρίαρχο ρόλο στην υποστήριξη της Ελληνικής Επανάστασης και της ίδρυσης του ελληνικού κράτους το 1821.

Η κατηγορία της ΕΕ για κυβερνοκατασκοπεία από την πλευρά της Κίνας και η απόφασή της να μην καλέσει Ρώσους διπλωμάτες στους εορτασμούς προβάλλουν ένα μήνυμα αποδοκιμασίας προς τις πράξεις αυτών των χωρών. Παρά τις ιστορικές σχέσεις, η ΕΕ επέλεξε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για τις ενέργειες που θεωρεί ότι απειλούν την κυβερνοασφάλεια και την ελευθερία.

Παρά τις αντιδράσεις, η ΕΕ προσπαθεί να διατηρήσει την ενότητά της και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που προκύπτουν από τις διεθνείς σχέσεις. Η επιλογή της να μην καλέσει Ρώσους διπλωμάτες στους εορτασμούς είναι ένα μήνυμα ότι η ΕΕ δεν θα ανεχθεί πράξεις που θίγουν την ασφάλεια και την ελευθερία των μελών της.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top