Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σοβαρές οικονομικές συνέπειες για το αμερικανικό logistics

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σοβαρές οικονομικές συνέπειες για το αμερικανικό logistics

Η γέφυρα θεωρούνταν κρίσιμη υποδομή.

Οι ανεπιθύμητες συνέπειες στην αμερικανική οικονομία από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη, μετά τη σύγκρουση ενός φορτηγού πλοίου με έναν από τους πυλώνες της, είναι ανησυχητικές.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η αλυσίδα εφοδιασμού αυτοκινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες θα υποστεί αναταραχή.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι εταιρείες Mazda Motor, Mercedes Benz, Subaru of America, Mitsubishi Motors of North America και Volkswagen Group διατηρούν αποθήκες στο λιμάνι.

«Είναι ένα μεγάλο λιμάνι με έντονη κίνηση, οπότε η κατάρρευση θα έχει αντίκτυπο», δήλωσε στο Bloomberg TV ο John Lawler, οικονομικός διευθυντής της Ford Motor Co., προσθέτοντας:

«Θα εργαστούμε για να βρεθούν λύσεις. Θα πρέπει να ανακατευθύνουμε δρομολόγια σε άλλα λιμάνια κατά μήκος της ανατολικής ακτής ή αλλού στη χώρα».

Μια μεγάλη ζαχαροκάμινη που ανήκει στην American Sugar Refining Inc. προειδοποίησε ότι η ζαχαροκάμινη Domino Sugar έχει μόνο έξι έως οκτώ εβδομάδες αποθέματος ακατέργαστης ζάχαρης, καθώς η κατάρρευση επηρεάζει τα πλοία που κινούνται εντός και εκτός του λιμανιού.

Τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι μεγάλες εταιρείες logistics στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα σοβαρά:

«Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να κατευθύνουμε τους πελάτες μας να ανακατευθύνουν τα εμπορευματοκιβώτια που αρχικά ήταν προορισμένα για τη Βαλτιμόρη, ώστε να εκφορτωθούν σε άλλα λιμάνια της ανατολικής ακτής», είπε στο CNBC ο Paul Brashier, αντιπρόεδρος της ITS Logistics.

«Αυτές οι εκτροπές θα επηρεάσουν τα λιμάνια της Νέας Υόρκης/Νιου Τζέρσεϊ, του Νόρφολκ και της νοτιοανατολικής ακτής και πρέπει να ετοιμάσουμε τις δυνατότητες μεταφοράς και εκφόρτωσης για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση», είπε ο Brashier.

Ο Goetz Alebrand, ανώτερος αντιπρόεδρος και επικεφαλής των θαλάσσιων μεταφορών για την Αμερική στην DHL Global Forwarding, δήλωσε στο CNBC:

«Ο άμεσος αντίκτυπος σχετίζεται με το φορτίο του πλοίου και την προσβασιμότητά του.

Άλλες προγραμματισμένες αποστολές μέσω της Βαλτιμόρης πιθανότατα θα επαναδρομολογηθούν, αυξάνοντας τη ροή των εμπορευμάτων προς τη Νέα Υόρκη, το Νόρφολκ και τα κοντινά λιμάνια.

Οι μεταφορείς με χύδην φόρτωση και μεταφορά αυτοκινήτων που εξαρτώνται από τη Βαλτιμόρη πρέπει να αξιολογήσουν την κατάσταση, σε περίπτωση παρατεταμένου κλεισίματος».

Σύμφωνα με το ναυτιλιακό περιοδικό Lloyd’s List, το λιμάνι είναι το ένατο μεγαλύτερο της χώρας, πραγματοποιώντας μέσο όρο 207 επισκέψεις ανά μήνα.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top