Επίθεση στο Crocus City Hall: Ο επικεφαλής της FSB κατηγορεί τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Ουκρανία

Επίθεση στο Crocus City Hall: Ο επικεφαλής της FSB κατηγορεί τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Ουκρανία

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ, προχώρησε σε δηλώσεις που ισοδυναμούν ουσιαστικά με κήρυξη πολέμου κατά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall, όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 130 άνθρωποι, ο Μπόρτνικοφ ανέφερε ότι σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Ουκρανία βρίσκονται πίσω από την επίθεση.

«Πιστεύουμε ότι αυτό είναι το αληθινό γεγονός. Σε κάθε περίπτωση, τα δεδομένα που διαθέτουμε αποδεικνύουν αυτό. Αν και μπορεί να είναι προς το παρόν γενικές πληροφορίες, έχουν μακρά ιστορία», δήλωσε μετά από συμμετοχή του σε μια διευρυμένη σύσκεψη του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας.

Σχετικά με την Ουκρανία, ο Μπόρτνικοφ πιστεύει ότι αυτή προσπαθεί να αποδείξει την ικανότητά της για τέτοιου είδους επιθέσεις.

«Τι κάνει για να επιδείξει την ικανότητά της αυτή; Αναμένεται να πραγματοποιήσει δολιοφθορές και τρομοκρατικές ενέργειες στο μέλλον. Αυτό σχεδιάζουν τόσο οι αρχηγοί των ειδικών υπηρεσιών της Ουκρανίας όσο και οι βρετανικές ειδικές υπηρεσίες. Οι ειδικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν επίσης επιβεβαιώσει αυτό», δήλωσε.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι υπάρχει μεγάλος όγκος πληροφοριών στον δημόσιο χώρο που δείχνουν ότι η Δύση και η Ουκρανία επιδιώκουν να προκαλέσουν μεγαλύτερο κακό στη χώρα τους.

«Έχουν γίνει επιθέσεις με ανεπανόρθωτα αεροσκάφη, χτυπήματα από ανεπανόρθωτα πλοία και εισβολές ομάδων ανταρτών και τρομοκρατικών οργανώσεων στην επικράτειά μας», κατέληξε ο Μπόρτνικοφ.

Παράλληλα στη Ρωσία, οι υπηρεσίες ασφαλείας προχωρούν σε μαζικές συλλήψεις και απελάσεις αλλοδαπών ως μέρος των μέτρων που λαμβάνονται για την αποφυγή ενός νέου τρομοκρατικού χτυπήματος.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top