Ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ για τα απογευματινά χειρουργεία: Αντιδράσεις για την προώθηση των επιχειρημάτων του δημοσίου νοσοκομείου από τον Α. Γεωργιάδη

Ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ για τα απογευματινά χειρουργεία: Αντιδράσεις για την προώθηση των επιχειρημάτων του δημοσίου νοσοκομείου από τον Α. Γεωργιάδη

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), αναφορικά με τη χθεσινή φιέστα που έστησε ο υπουργός Υγείας στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης με αφορμή τα απογευματινά χειρουργεία, τον χαρακτήρισε «Ντίλερ που διαφημίζει τις μπίζνες του δημόσιου νοσοκομείου».

Υπενθυμίζοντας ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης «χωρίς την παραμικρή αίσθηση ντροπής πρωταγωνίστησε σε μια φιέστα κυριολεκτικά πάνω από το φορείο του ασθενή», η ΟΕΝΓΕ υπενθυμίζει ότι ο ίδιος ο υπουργός Υγείας σε ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παραδέχτηκε ότι ο συγκεκριμένος ασθενής βρισκόταν στη λίστα αναμονής για αρθροπλαστική από το 2019.

Εκθέτοντας πλήρως τον Άδ. Γεωργιάδη, η ΟΝΕΓΕ τονίζει ότι ο υπουργός «έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι ο ασθενής ευχαρίστησε την κυβέρνηση για τη λύση που του έδωσε» και προσθέτει:

«Ευχαρίστησε δηλαδή ο ασθενής την κυβέρνηση που του έδωσε τη δυνατότητα να πληρώσει από την τσέπη του για να χειρουργηθεί στο δημόσιο σύστημα υγείας κ. Γεωργιάδη; Ευχαρίστησε που περίμενε 4 χρόνια για να χειρουργηθεί, επειδή το 30% των αιθουσών δε λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού;», «ντράπηκε και η ντροπή».

«Ο υπουργός μιλάει για “νίκη”. Ο υπουργός πρέπει να μας εξηγήσει ποιόν νικάει. Νικάει τον λαό που πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές και φόρους; Είναι όμως βαθιά γελασμένος γιατί στο τέλος θα βγει νικητής ο λαός ενάντια στους χυδαίους εμπόρους – dealers της υγείας και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους.

Τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην υγεία και τη ζωή» τονίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί καλώντας σε συμμετοχή στην αυριανή στάση εργασίας από τις 13:00 έως τις 15:00 και στην κινητοποίηση στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού στις 14:30, «ενάντια στη φιέστα της ντροπής που ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

«Χθες ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε περιχαρής την πραγματοποίηση του πρώτου απογευματινού επί πληρωμή χειρουργείου. Χωρίς ίχνος ντροπής πρωταγωνίστησε σε μια φιέστα κυριολεκτικά πάνω από το φορείο του ασθενή!

Σε ανακοίνωση δε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παραδέχτηκε ότι ο συγκεκριμένος ασθενής ήταν από το 2019 στη λίστα αναμονής της ντροπής για αρθροπλαστική. Έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι ο ασθενής ευχαρίστησε την κυβέρνηση για την λύση που του έδωσε!

Ευχαρίστησε δηλαδή ο ασθενής την κυβέρνηση που του έδωσε τη δυνατότητα να πληρώσει από την τσέπη του για να χειρουργηθεί στο δημόσιο σύστημα υγείας κ. Γεωργιάδη; Ευχαρίστησε που περίμενε 4 χρόνια για να χειρουργηθεί, επειδή το 30% των αιθουσών δε λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού;

Είναι τόσο το άγχος του υπουργού Υγείας να πείσει ότι ο λαός είναι με το μέρος του σ’ αυτό το εγκληματικό εγχείρημα των απογευματινών χειρουργείων που πραγματικά καταλήγει στη γελοιότητα!

Ντράπηκε και η ντροπή. Ο υπουργός Υγείας ντίλερ που διαφημίζει τις μπίζνες του δημόσιου νοσοκομείου επιχείρηση. Καμία ανοχή.

Ο υπουργός μιλάει για “νίκη”. Ο υπουργός πρέπει να μας εξηγήσει ποιόν νικάει. Νικάει τον λαό που πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές και φόρους; Είναι όμως βαθιά γελασμένος γιατί στο τέλος θα βγει νικητής ο λαός ενάντια στους χυδαίους εμπόρους – dealers της υγείας και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους.

Τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην υγεία και τη ζωή.

Δωρεάν υγεία για όλους.

Όλοι αύριο στη στάση εργασίας 13:00 με 15:00 και στην κινητοποίηση στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού στις 14:30, ενάντια στη φιέστα της ντροπής που ετοιμάζει το υπουργείο υγείας.

Μαζί με τους ασθενείς και όλο το λαό να τους σταματήσουμε!

Δε θα επιτρέψουμε στον υπουργό Υγείας να αντιμετωπίζει τους ασθενείς σα λάφυρα!

Δε θα γίνουμε οι γιατροί “κυνηγοί κεφαλών” για να κάνει μπίζνες το δημόσιο νοσοκομείο επιχείρηση».

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top