Εύα Καϊλή: Οι δικαστές συνδέονται με τον Τεκτονισμό, υποστηρίζει!

Εύα Καϊλή: Οι δικαστές συνδέονται με τον Τεκτονισμό, υποστηρίζει!

«Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία εις βάρος μου, υπάρχει μόνο το τεκμήριο της ενοχής» δηλωσε η ευρωβουλευτής σε συνέντευξή της σε ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA που δημοσίευσε αποσπάσματα συνέντευξης, της Ε.Καϊλή, η ευρωβουλευτής αναφέρθηκε σε δεσμούς των δικαστών με τον Ελευθεροτεκτονισμό!

Συγκεκριμένα είπε: «Υπάρχουν δεσμοί των δικαστών με τον Τεκτονισμό, έχουν προκύψει συγκρούσεις συμφερόντων, δεν υπάρχουν οι εγγυήσεις που υπάρχουν στην Ιταλία».

Είναι η πρώτη φορά που μία πολιτικός με θεσμική θέση καταγγέλει κάτι τέτοιο!

Εν συνεχεία εξέφρασε την πεποίθησή της ότι στην έρευνα για το σκάνδαλο Qatargate υπήρξαν «κατάφωρες παραβιάσεις του ευρωπαϊκού δικαίου» και παντελής απουσία του τεκμηρίου της αθωότητας και της αμεροληψίας των δικαστών.

Την συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή Quarta Repubblica, η οποία προβλήθηκε εχθές από το ιταλικό κανάλι Retequattro.

«Εδώ υπήρξε και υπάρχει μόνο το τεκμήριο της ενοχής» είπε χαρακτηριστικά η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δηλώνοντας αποφασισμένη να αποδείξει την αθωότητά της, καθώς θα φανεί ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για να στηρίξουν τις κατηγορίες εις βάρος της.

Υπενθυμίζεται ότι ευρωβουλευτής κατηγορήθηκε από την Εισαγγελία των Βρυξελλών ότι βρισκόταν στο επίκεντρο ενός δικτύου δωροδοκίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με επικεφαλής τον πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, με αποτέλεσμα να προφυλακιστεί για έξι μήνες (συμπεριλαμβανομένου του διαστήματος που πέρασε σε κατ’ οίκον περιορισμό) προτού αφεθεί ελεύθερη υπό όρους.

Παρόμοια τύχη είχε και το πρώην δεξί χέρι του Παντσέρι και πρώην σύντροφος της Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

«Για να με πιέσουν τις πρώτες ημέρες, μου είπαν ότι θα αναλάμβαναν την κόρη μου οι κοινωνικές υπηρεσίες, όλα αυτά για να με κάνουν να ομολογήσω κάτι που δεν διέπραξα», εξήγησε η Καϊλή, καταγγέλλοντας επίσης το σκληρό καθεστώς προφυλάκισης. «Είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν στην καρδιά της Ευρώπης τέτοιες παραβιάσεις δικαιωμάτων… Ζήτησα να μιλήσω στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη και νομίζω ότι είναι σωστό να μάθουν οι πολίτες τι έχει συμβεί πριν από τις ευρωεκλογές».

Η Καϊλή αναφέρθηκε επίσης στον ρόλο του ανακριτή για το Qatargate Μισέλ Κλεζ, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την υπόθεση λόγω υποψιών για σύγκρουση συμφερόντων, αφού αποκαλύφθηκε ότι ο γιος του και ο γιος της ευρωβουλευτή Μαρία Αρένα είχαν μια κοινή επιχείρηση, και πιο συγκεκριμένα μια εταιρεία ιατρικής κάνναβης.

Πριν από μερικές μέρες, ο Κλεζ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις βουλευτικές εκλογές στο Βέλγιο. «Νομίζω ότι απέναντι σε έναν δικαστή που έδειξε ότι έχει πολιτικές φιλοδοξίες, που αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω σύγκρουσης συμφερόντων και που χειρίστηκε την υπόθεση με αυτόν τον τρόπο, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα σε όλους τους πολίτες σχετικά με την όλη έρευνα για το Qatargate» σημείωσε η ευρωβουλευτής.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top