Η Πολεμική Αεροπορία ανέλαβε τη διεξαγωγή της μεγαλύτερης άσκησης του ΝΑΤΟ το 2024, ενώ η τουρκική αεροπορία υπολείπεται στην εναέρια αστυνόμευση στη Ρουμανία

Η Πολεμική Αεροπορία ανέλαβε τη διεξαγωγή της μεγαλύτερης άσκησης του ΝΑΤΟ το 2024, ενώ η τουρκική αεροπορία υπολείπεται στην εναέρια αστυνόμευση στη Ρουμανία

Η Τουρκία πρόκειται να συμμετάσχει με μαχητικά σε μια αεροπορική άσκηση στην Ιταλία, ενώ η Ελλάδα θα λάβει μέρος ως παρατηρητής.

Η Ελλάδα όπως έχει γίνει σχετικά γνωστό εδώ και κάποιες ημέρες θα είναι ο χώρος που θα διεξαχθεί το 2024 η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ με τη κωδική ονομασία Ramstein Flag 2024. Πρόκειται για μια ακόμα απόδειξη της τεράστιας αίγλης που έχει αποκτήσει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, με πολύ κόπο και μόχθο των στελεχών της είναι η αλήθεια.

Η άσκηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και αποτελεί μια απόδειξη της εξέλιξης και της συνεισφοράς της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ παράλληλα η Τουρκία, παρότι θεωρητικά εκτός του ΝΑΤΟ, συμμετέχει σε σημαντικές αποστολές στο πλαίσιο της συμμαχίας.

Σε παράλληλη εξέλιξη, η Ρουμανία φιλοξενεί συμμαχικά αποσπάσματα μαχητικών από το 2014, εκτελώντας τακτικές αποστολές και συμβάλλοντας στη συλλογική άμυνα υπό τη σημαία του ΝΑΤΟ. Η προωθημένη αποστολή Air Policing στον εναέριο χώρο της Ρουμανίας είναι ένα ακόμα παράδειγμα της σταθερής παρουσίας της συμμαχίας στην ανατολική Ευρώπη.

Τονίζεται η σημασία της ενσωμάτωσης και συνοχής των συμμάχων, με την επίδειξη της δέσμευσής τους για την εδαφική ακεραιότητα και την προαγωγή της ειρήνης και ασφάλειας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, τα γερμανικά Eurofighters και τα τουρκικά F-16 θα συνεργαστούν για τη φύλαξη του εναέριου χώρου πάνω από τη Ρουμανία, υποστηριζόμενα από γαλλικό σύστημα αεράμυνας. Παράλληλα, στη Βαλτική, βελγικά και γαλλικά αεροσκάφη θα προστατεύσουν τον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ, ενώ η Ιταλία έχει προσκαλέσει την Τουρκία να συμμετάσχει στην άσκηση Poggio Dart-2023 που θα διεξαχθεί στην αεροπορική βάση Istrana.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top