Στις ευρωεκλογές που θα γίνουν 9 Ιουνίου, δηλαδή σε 100 μέρες από τώρα, το Κόμμα μας «ΣΗΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ» θα συμμετέχει.

“Κόμμα ΣΗΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ”: Προς ένα Ενωμένο και Ανθεκτικό Ευρωπαϊκό Σπίτι

hl 37430165350

Στις ευρωεκλογές που θα γίνουν 9 Ιουνίου, δηλαδή σε 100 μέρες από τώρα, το Κόμμα μας «ΣΗΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ» θα συμμετέχει.

ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ
Αρθρογράφος Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Όλοι μας στο Κόμμα «ΣΗΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ», σε αντίθεση με τα κόμματα που θέλουν αποχώρηση από την ΟΝΕ, θεωρούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως το ευρύτερο πολιτικό μας σπίτι. Ένα σπίτι που οικοδομήθηκε από τους πολίτες της και είναι ανοιχτό στον κόσμο.

Τα τεράστια προβλήματα του μεταναστευτικού και της πανδημίας λειτουργούν καταλυτικά στην εμπέδωση του πόσο αλληλένδετα είναι τα πεπρωμένα όλων των Κρατών μελών. Για αυτό η Ευρώπη στον νέο πολυπολικό κόσμο, πρέπει να είναι πιο ενωμένη από ποτέ ώστε να αντιμετωπίσει τις τεράστιες, οικονομικές, κοινωνικές, υγειονομικές κρίσεις και τις προκλήσεις ασφάλειας των κοινωνιών της.

Στην άνευ προηγουμένου σημερινή ιστορική περίοδο, και παρά τους ισχυρούς και απατηλούς πειρασμούς να αναδιπλωθεί στον εαυτό της, η Ευρωπαϊκή Ένωση κατανόησε πόσο αντιπαραγωγικό είναι το «ο καθένας για τον εαυτό του». Έμαθε να ενισχύει την ανθεκτικότητά της και να προστατεύει καλύτερα τους πολίτες της.

Και εάν από τη μία μας χαροποιεί αυτό, από την άλλη γνωρίζουμε ότι οι δράσεις και τα σχέδια έχουν νόημα μόνο εάν εξυπηρετούν τα διαρκή συμφέροντα των πολιτών της. Συνεπώς πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον τεράστιο κίνδυνο να μας επιβληθούν στο μέλλον κανόνες και τρόποι ζωής που δεν θέλουμε, ξένοι προς εμάς, ειδικά στον ψηφιακό τομέα, που κυριαρχείται από μερικές μονοπωλιακές de facto πλατφόρμες, όλες εκτός ΕΕ.

Το παράθυρο των ευκαιριών που μας ανοίγεται είναι στενό, αλλά το πλαίσιο είναι ευνοϊκό.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top