Δηλώσεις του Μητσοτάκη για Έβρο και Θεσσαλία: Αυτοαποθέωση και Επίθεση κατά των πληγέντων «Δεν θα υπάρχει πάντα το κράτος πατερούλης»

Δηλώσεις του Μητσοτάκη για Έβρο και Θεσσαλία: Αυτοαποθέωση και Επίθεση κατά των πληγέντων «Δεν θα υπάρχει πάντα το κράτος πατερούλης»

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις φονικές πλημμύρες και τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Έβρο και Θεσσαλία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδωσε τα γεγονότα στην κλιματική κρίση, τις “επιθέσεις της φύσης,” και τις ανεπάρκειες δεκαετιών του ελληνικού κράτους. Επισήμανε την ανάγκη προτεραιότητας στην ανθρώπινη ζωή και εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού.

Αναφέρθηκε σε έργα που άντεξαν στην κακοκαιρία και εμμέσως επέκρινε τις υποδομές που κατέρρευσαν, αναφέροντας ευθύνες στην περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση. Επικεντρώθηκε στην ασφάλιση επιχειρήσεων και κατοικιών, προτρέποντας τους πολίτες να ασφαλίσουν τις κατοικίες τους με προοπτική μείωσης του ΕΝΦΙΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο κόστος της αποκατάστασης, που αναμένεται να καλυφθεί κυρίως από ευρωπαϊκούς πόρους. Δήλωσε ότι η κυβέρνηση ήταν δίπλα στους πληγέντες και ανακοίνωσε μέτρα για την αποζημίωση των θυμάτων και την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής στην περιοχή.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top