Βορίδης και Σαμαράς τα…(δήθεν δεξιά) αναχώματα του Μητσοτάκη:

Βορίδης και Σαμαράς τα…(δήθεν δεξιά) αναχώματα του Μητσοτάκη:

Σε μία κρίσιμη συγκυρία για τον Ελληνισμό, μετά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν στην Αθήνα, όπου όλα δείχνουν πως πήρε ότι ήθελε και ζητούσε, ο μόνος που στάθηκε συνεπής στις θέσεις του και προειδοποίησε τον Κ.Μητσοτάκη πως δεν θα ανεχθεί παραχωρήσεις στα εθνικά θέματα, είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής.
Αντίθετα, ο πρώην πρωθυπουργός Α.Σαμαράς και ο νυν υπουργός Επικρατείας Μ.Βορίδης που παρουσιάζονται ως «διαφοροποιητές» για να κρατήσουν το δεξιό εκλογικό..μαντρί στη ΝΔ, δεν άρθρωσαν ούτε μία λέξη για τα όσα έγιναν, ή έστω για τα όσα φημολογούνται πως έγιναν.

Υποτίθεται πως ο Α.Σαμαράς είπε σε συνέντευξή του πως «είναι κακή ιδέα η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα».

Μετά όμως από την επίσκεψη, όπου ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλεσε την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη «τουρκική», ζήτησε «λύση» δύο κρατών στην Κύπρο και είπε πως ελπίζει να μην ξαναδεί dogfight (αναχαίτιση) στο Αιγαίο, ο Σαμαράς δεν είπε απολύτως τίποτα.

Τον ενόχλησε η επίσκεψη και όχι τα αποτελέσματά της;
Ο ίδιος είχε γράψει άρθρο προ δύο μηνών με το οποίο έλεγε ότι «διαφωνεί» με τον Κ.Μητσοτάκη για τις παραχωρήσεις σε Τουρκία.
Πού είναι τώρα; Γιατί δεν παίρνει θέση;
O υπουργός Επικρατείας Μ.Βορίδης, ο οποίος υποτίθεται πως εκπροσωπεί την δεξιά πτέρυγα εντός της ΝΔ, δήλωσε προ ημερών ότι «Θα παραιτηθώ εάν υποχρεωθώ να ψηφίσω το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών».
Τώρα γιατί δεν είπε τίποτα;
Αντίθετα, με τα δύο στελέχη, ο Κ.Καραμανλής έλαβε θέση και είναι συνεπής με αυτά που λέει και υποστηρίζει.

Scroll to Top