Ν.Τραμπ καταφεύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για άντιδραση έναντι αποκλεισμού του από τις εκλογές

Ν.Τραμπ καταφεύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο για άντιδραση έναντι αποκλεισμού του από τις εκλογές

Ο Στίβεν Τσανγκ, εκπρόσωπος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορεί την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Κολοράντο ως «αντιδημοκρατική», η οποία αποκλείει τον Τραμπ από το να είναι υποψήφιος για την προεδρία λόγω των γεγονότων της 6ης Ιανουαρίου 2021. Ο Τσανγκ ανακοίνωσε ότι θα προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, ζητώντας την αναστολή της απόφασης. Το Κολοράντο αποφάσισε ότι ο Τραμπ δεν δικαιούται να θέσει υποψηφιότητα, βάσει του Άρθρου 3 της 14ης Τροπολογίας, καθώς δεν καταδικάστηκε για ανταρσία, επικαλούμενο το δικαίωμα του στην ελευθερία του λόγου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πρώτος υποψήφιος στην ιστορία των ΗΠΑ που αποκλείεται να είναι υποψήφιος για την προεδρία μέσω δικαστικής απόφασης. Η απόφαση αυτή έχει επικεντρωθεί στα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου και στο ενδεχόμενο συνταγματικής στέρησης του δικαιώματος του Τραμπ να εκλέγεται. Οι υποστηρικτές του προβλέπεται να προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, όπου οι συντηρητικοί δικαστές έχουν πλειοψηφία, ελπίζοντας σε ανατροπή της απόφασης.

Η απόφαση αναμένεται να επηρεάσει τη δυναμική των πολιτικών αντιπαραθέσεων στις ΗΠΑ, καθώς ο Τραμπ παραμένει ο κύριος διεκδικητής της προεδρίας σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ενώ οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να τον εμποδίσουν.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top