Τραγωδία στα Τέμπη: 57 νεκροί - Ο σταθμάρχης με την ανύπαρκτη εκπαίδευση

Τραγωδία στα Τέμπη: 57 νεκροί – Ο σταθμάρχης με την ανύπαρκτη εκπαίδευση

Οι ευθύνες ανήκουν αποκλειστικά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Το έγκλημα στα Τέμπη, το οποίο κόστισε τις ζωές σε 57 ανθρώπους, φέρει αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση αυτή δεν μόνο δεν εξασφάλισε την ολοκλήρωση των απαραίτητων έργων τηλεδιοίκησης για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών δρομολογίων, αλλά επίσης προέβη στην τοποθέτηση ενός εντελώς ακατάλληλου ατόμου, με κομματικά κριτήρια, σε μια τόσο υψηλή και ευθύνης θέση όπως είναι αυτή του σταθμάρχη στη Λάρισα.

Πρόκειται για έγκλημα με “ονοματεπώνυμο”, καθώς ο άνθρωπος στον οποίο η κυβέρνηση επέβαλε την ευθύνη, δηλαδή ο 60χρονος Βασίλης Σαμαράς σήμερα, κατάφερε να διοριστεί σε αυτήν τη θέση παρά το ηλικιακό απαγορευτικό που ισχύει από τις 30 Μαΐου 2022, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση. Αυτό συνέβη μέσω μιας υπουργικής απόφασης του Κ.Α.Καραμανλή, η οποία επέτρεψε την επέκταση του ορίου ηλικίας από τα 42 στα 48 έτη, φτάνοντας έτσι τα 60 έτη.

Έτσι, μέσω αυτής της υπουργικής απόφασης, φαίνεται ότι ο Σαμαράς διορίστηκε χάρη σε μια “φωτογραφική διάταξη” που επέβαλε η κυβέρνηση.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το ίδιο πρόβλημα δεν εμφανίζεται μόνο στον συγκεκριμένο σταθμάρχη. Όπως αποκαλύφθηκε, η εκπαίδευση των σταθμαρχών από το 2021 και μετά είναι ανεπαρκής, σύμφωνα με τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων. Αυτό δεν αφορά μόνο τον Σαμαρά, αλλά επίσης και άλλους σταθμάρχες.

Είναι σημαντικό να θυμηθούμε ότι λίγο πριν από την τραγωδία, ο τότε υπουργός Μεταφορών, Κ.Α.Καραμανλής, εξέφραζε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι του είχαν κάνει ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την ασφάλεια στους ελληνικούς σιδηροδρόμους.

ViberΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Viber για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
TelegramΑκολούθησε το patriotiko.gr στο Telegram για να βλέπεις τα νέα της ημέρας!
Scroll to Top